BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  GÜNCEL

4 şehidin cezası bu kadar mı olmalı?

Uyuyan askeri cezalandırmak için erin eline el bombası tutuşturup 4 askeri şehit eden teğmene verilen ceza şaşırttı.

Abone ol

Şehit aileleri müebbet beklerken el bombalı teğemene 9 yıl hapis cezası verildi. 4 askerin şehit olduğu el bombalı cezayla ilgili Askeri Mahkeme teğmene 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

AİLELER ŞOKTA

Şehit aileleri karara tepki gösterdi. Er İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk, "Biz ağırlaştırılmış müebbet beklerken sadece 9 yıl 2 ay ceza verildi. Temyiz hakkımızı kullanacağız. Bugün çıkan kararla bir kez daha yıkıldık" dedi.

ACIM DAHA DA ARTTI

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik beldesinde yaşayan şehit Ali Osman Altın'ın annesi Zakire Altın, Teğmen'e verilen az cezadan sonra acısının daha da arttığını ifade etti. Karara tepki gösteren acılı anne, "Onları Allah'a havale ediyorum." dedi.

SİVİL MAHKEMEDE YARGILANSIN

 BOMBAYI CEZA OLARAK VERMEDİM

Pimi çekilmiş el bombasıyla er Öztürk'e ruhsal ve fiziksel işkence yapıldığını belirten Büyük, teğmen Tümer'e Türk Ceza Kanunu'nun 94-95. maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza verilmesini talep etti. Büyük, sanık teğmenin işkenceyle ölüme sebebiyetten dolayı TCK 21/2 ve 81. maddesine göre kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Duruşmada son sözü sorulan Teğmen Tümer, son sözü sorulduğunda "El bombasını ceza olarak vermedim. Eğitim amaçlı el bombasının pimini çektim. O sürede kavgalı iki askerle ilgilendim, eğitimi tamamlayamadım" dedi. Karar için duruşmaya 2.5 saat ara verdi. Mahkeme heyeti aranın ardından kararını açıklayarak, Teğmen Tümer'e 9 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Şehit Er Mesut Bulut'un babası Sinan Bulut, "Kanunda yeri varsa teğmen Mehmet Tümer'in sivil mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi Koçyiğitler Piyade Taburu’nda pimi çekilmiş el bombasını cezalandırma amacıyla onbaşı İbrahim Öztürk’ün eline verip, bombanın patlaması sonucu Öztürk’le birlikte 4 askerin şehit olmasına neden olmaktan dolayı yargılanan Teğmen Mehmet Tümer’e 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

HER BİR ŞEHİT İÇİN 27 AY CEZA

Teğmen Tümer'e son sözü sorulduğunda "El bombasını ceza olarak vermedim. Eğitim amaçlı el bombasının pimini çektim. O sürede kavgalı iki askerle ilgilendim, eğitimi tamamlayamadım" dedi.

Askeri Mahkeme'de karar için 2.5 saatlik bir ara verdi. Mahkeme heyeti aranın ardından kararını açıklayarak, 9 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Karakoçan İlçesi Koçyiğitler Piyade Taburu’nda iç güvenlik harekatının sürdürüldüğü 17 Ağustos 2009 tarihinde Teğmen Mehmet Tümer, emirlerini yerine getirmediği gerekçesiyle cezalandırmak amacıyla piyada onbaşı İbrahim Öztürk’ün eline verdiği el bombası patlamıştı. Patlamada, Öztürk ile birlikte piyade çavuş İbrahim Yaman, piyade onbaşı Ali Osman Altın ve er Mesut Bulut, şehit olmuştu.