BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.519,69
HABER /  POLİTİKA

TSKnın cevaplamadığı 7 soru

Genelkurmay'ın basın bilgilendirme toplantısı 10 dakika sürdü. 7 soru not edildi ama cevap verilmedi.

Abone ol

Soruların büyük kısmı cevapsız kalırken, ‘Kafes operasyonu' iddiasıyla haber yapanlar hakkında yasal süreç başlatıldığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, ‘'Poyrazköy Soruşturması'' ilgili haber yapan Taraf gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Tümgeneral Güler, TSK içinden sızdığı belirtilen “üçüncü ihbar mektubu”yla ilgili sorulara yanıt vermedi.

İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesinin, Genelkurmay'a ulaşıp ulaşmadığı olmak üzere diğer tüm sorular da, “not ettik” denilerek yanıtsız bırakıldı. Toplantı sadece 10 dakika sürdü.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Poyrazköy Soruşturması ile ilgili bir gazetede yer alan iddianın (Taraf gazetesinde yayınlanan “Kafes Darbe Planı”) hatırlatılması üzerine Güler, ‘'Poyrazköy'le ilgili olarak Başbakanlık tarafından yapılan açıklama vardır. Ayrıca söz konusu yayın organı hakkında Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmuştur'' dedi. İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da geçen hafta yapılan toplantıda toplam dokuz PKK'lının 8'inin serbest bırakıldığını açıkladı.

Bu sorular not edildi

• Islak imzalı İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesi Askeri Savcılığa ulaştı mı? Bu konuda Genelkurmay'ın atacağı bir adım, izleyeceği bir yasal prosedür var mı?

• Geçen haftaki toplantıda Hıfzı Çubuklu, “kamu kurumları belgeyi istenirse vermek durumundalar” demişti. Belgenin verilmeyeceği şeklinde bazı haberler çıktı. Bu konuda hukuki süreç nasıl işleyecek?

• 17 Kasım tarihli açıklamanızda var olduğu iddia edilen 3. ihbar mektubunda yer alan bazı maddi hususların daha önce soruşturulan belgeler arasında olduğu bilgisi yer alıyor. Yeni belgeler hangileridir?

• Mektupları yollayan ihbarcı subayın kim olduğu bulunulabildi mi?

• Kafes Operasyonu idiasıyla ilgili Askeri Savcılıkta bir soruşturma var mı?

• TSK'nın internet sitelerinden bazı haberlerin AK Parti'ye açılan kapatma davasına delil oluşturduğu ortaya çıktı. Bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı?

• Şırnak'ta terörle mücadele operasyonları kapsamında 9 uzman çavuşun operasyona çıkmadığı iddia edildi. Bu konuda hangi işlemler yürütülüyor?