BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Sağanak yağış Milas'ta köprü yıktı

Yoğun sağanak yağış, Milas'ta hayatı felç etti. Yağışlar bir köprüyü yıkarken köylüler yeni köprünün yapılmasını istiyor.

Abone ol

Muğla’nın Milas İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur Ketendere Köyüne araç ve yaya ulaşımını sağlayan köprünün giriş ve çıkış bölümlerini yıktı.

Milas’ta bugün sabah saatlerinde başlayan ve belirli aralıklarla etkisini artırarak devam eden sağanak yağmurun ardından bazı bölgelerde sel meydana geldi. İlçeye bağlı Ketendere Köyü'ndeki köprü yaklaşık 15 metre yükselen sel sularının altında kaldı. Köprünün üzerine kadar çıkan sel suları, giriş ve çıkış kısımlarındaki dolguyu yıktı. Sel sularının çekilmesinin ardından köprüden geçmek isteyen yayalar, her iki yanına merdiven dayıyarak kullanmaya başladı. Milas’ta eğitim öğretim gören öğrenciler 22 kilometre yolu servisle geldikten sonra merdiven aracılığı ile köprüyü geçip yolun karşısında bekleyen servislerle evlerine ulaştırıldı.

YENİ KÖPRÜNÜN YAPILMASINI İSTEDİLER

Olayın meydana geldiği saatlerde Milas’ta pazarda olduğunu belirten Köy Muhtarı 44 yaşındaki Mehmet Zeki İlhan, “Köprü yağan yağmurun ardından saat 12.00’ye doğru çökmüş. Ben bu sırada Milas’taydım. Beni aradılar ve köprünün yıkıldığını söylediler. İnanmadım. Geldim baktım doğruymuş. Yetkililere bilgi verdim. Jandarma köprü etrafında güvenlik önlemi aldı. İl Özel İdaresi yetkilileri geldi inceleme yaptı. Yağmur sularıyla boşalan yerlerin yeniden doldurulacağını söylediler. Fakat biz yeni köprünün yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu köprü zaten eskidi. Yaklaşık 35 yıllık bir köprü. Bugün giriş ve çıkış kısımları çöktü yarın ortası çöker. Köyümüzde 230 hane ve 1300 nüfus var. Bu köylülerin hepsi bu yolu kullanıyor. Başka yolumuz köprümüz yok. Köylü şu anda kendi imkanlarıyla oluşturduğu düzenekle köprüden geçiyor” dedi.

Köylülerden 46 yaşındaki Mustafa Doğul ise, “Uzun yıllardan beri böyle yağmur yağmamıştı. Allah’tan köprü yıkıldığı zaman üzerinde kimse yokmuş. Köyün tek ulaşım yolu burası. Sabahleyin köyden Milas’a giden araçlar şu anda köye giriş yapamıyor. Araçları köprünün diğer tarafına bırakıyoruz. Köyde oturanlar yolun karşısında oluşturulan servisle evlerine götürülüyor. Köprüyle köyün arası yaklaşık 5 kilometre” dedi.