BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43

Saffet Ulusoy'un Kızı Sevim Ulusoy

Bu bir kavuşmanın yazısıdır hasretle buluşmanın yeri dolmayacak gerçek saygının…Küçüğün büyüğe özlemle dillere destan ömürlere sığmayan seslenişidir… Kalplerdeki taşa dokunuşudur, belki firuzedir...

 

Bir Dua Gibi Konuşuyordu

Bu bir kavuşmanın yazısıdır hasretle buluşmanın yeri dolmayacak gerçek saygının…

Küçüğün büyüğe özlemle dillere destan ömürlere sığmayan seslenişidir… Kalplerdeki taşa dokunuşudur, belki firuzedir...

  

Her taraftan gelen dalgaların sesi şanlı mazinin benden kalanlar diyerek haykırısıydı adeta yanımda oturan isimse Sevim Ulusoy’du “ben Saffet Ulusoy’un kızı Sevim Ulusoy” Alper bey diyen güçlü bir ses, bir dua gibi konuşuyordu öylesine yalın öylesine derin öylesine manalı..bazı şeyler başlarken bitmiş bazılarıysa biterken başlamış öylece kalakalan tek şey vardı kalbinde yüreğinde dedim ya bir dua gibi anlamlı anlatılmaz yazılamaz doldurulamaz.

  

Hani bazen kelimeler düğüm düğüm olur boğazınızda yutkunur söyleyemezsiniz ama o söyledi her şeye rağmen kendisi gibi dobra dobra mertçe ben de yazdım belki ufacıkta olsa bir faydası olur anlayana dünyalığa tutunmaya çalışanlara neyin peşindesiniz diye? Bizden ne kalacak arkamızda kalanlara hiç düşündünüz mü? Marmaris’ten ayrılırken yağmurlar yağıyordu öyle çok istemiştim ki oldu ve yağmurlarla vedalaştım kavuşmaları size getirdim şu soğuk kış günlerinde...

 

  

Babasının kızı Sevim Ulusoy

Babası Saffet Ulusoy’un asistanı oldu her şeyi ile bire bir ilgilendi. Seyahatlerinden tercüme ettiği faxlarına kadar. İngiltere’de babasının yanında 15 ay kaldı sonrasında İngiltere’de eğitimini bitirdi, iş hayatına babasının öğretileriyle hazırlandı. Memleket sevdalısı, ödüllere ve başarılara doymayan bir bebek doğduğu an itibari ile kıymet veren sonsuz bir mücadele adamının kızı olmak, onun için “Benim bütün dünyam, nefesim, aşkım, gözüm, nurum, canım babacığım” diye ifade ettiği, saçını okşayıp ensesini öpüp kokladığı bir yaşamın izini sürdü ama nasıl bir yaşam derseniz paylaşmanın bilinciyle yaşam zenginliği, içsel güzellikleri olan bir tahta parçasına bile değerle bakan, çamların kozalaklarını biriktiren, her şey olsun hayatımın içinde diyen bir Sevim Ulusoy. Çünkü o her defasında “ben Saffet Ulusoy’un kızı Sevim Ulusoy” diyen babasından gördüğü yaşam zenginliği birlik ve beraberlik değerleri ile çok aile kutsaldır, insanlar bir arada olsun, sevgi ve saygı ile topluma değer katsın, insanlara el kol olsun, yardım sever bir gelenek ve anlayışla zamanın çok kıymetli olduğunu onu çok iyi değerlendirmek gerektiğini fırsatlarıysa hırs olmadan zamanında yerinde değerlendirmek gerektiğini vurguluyor.

  

Yaşamın Hakkını Vermeli

Yaşamak çok güzel ama layıkıyla onu hak ederek unutmamalıyız ki insanoğlu yüce Allahın yarattığı en yüce varlıktır. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Dünya ve İnsanlık için dua ediyorum. Gençlere çok değer veriyorum ve kendilerine zarar verecek özentilerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Gençler hazmede hazmede ilerleyin.  

Hata’yı Örtbas etmeyin

Mert olun Dürüst olun Söyleyin

Ben her zaman dik durdum, lafımı hiç esirgemedim, ekmeğimi taşta çıkarırım, lafta değil özde yaşıyorum. Babam dik dur kızım, inanmayı, ileriyi göre bilmeyi ve tartmayı ve yaşatmayı bil.

Omuz ver El ver, İnandığından vazgeçme derdi.

O benim kahramanımdı. Beyni ile kafasıyla hep güçlüydü, sonsuza kadarda hep kahramanım kalacak.

Süreyya Ulusoy Diyor ki;

“ Yaşadığımız bütün bu mutlulukları yaşatan Saffet Bey’e hepimiz büyük bir güven duyarız, Allah uzun ömürler versin “ demişti Süreyya Ulusoy her nefeste, her anda tarifsiz, ölümsüz bir aşkla bağlı Saffet Ulusoy’a. Çocuklarının sağlıklı ve mutlu olması onun en büyük sevinç kaynağı.

  

Haluk Ulusoy her zaman desteğimizdir. Ağabeyimizdir.

Öncelikle manevi olarak her konuda desteğini alıyoruz. Gününü zamanını hep takip eder. İşi yaşayan bilir anlayışıyla hep arkamızdadır bizimledir.

Ozan Alıp Götürür

Ulusoy Turizm Grup Başkanı Ozan Koçak pırıl pırıl aydın, uygar, konusuna hakim, zamanını çok iyi değerlendirebilen, ileri görebilen genç bir iş adamıdır. İyi bir dinleyici ve zaman yönetimi çok iyi çözüm üreten bir kişilik. Onun çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Ozan Alıp götürür, turizmde, otelcilikte yarınlardan çok umutluyum. Fantasia otellerinin geleceği parlak ve aydınlıktır. Ulusoy’un ilkesi her şey zamanında İstanbul’da da bir otel istiyoruz ve yapacağız ama zamanında.

  

Net olmayı öğrendim

Sevim Ulusoy’un babası ile ilgili bir anısı ona net olmayı öğretmiş.

Kuşadası otelimizde bir gün işle ilgili babam beni aradı, ben bilemiyorum, galiba dedim ve bir daha bana bilmiyorum, galiba demeyeceksin dedi. Ve o andan sonra net olmayı öğrendim.

  

İki sene yetki, etki, kartvizit almadı

Sevim Ulusoy’un otelcilik hayatı da uzun yıllara ve tecrübelere sahne olmuş. 2 sene yetki, etki, kartvizit almadım çünkü otelcilik bilmediğim bir şeydi diyerek başladığı otelciliğe ilk adımını attığında 4 ay Süreyya Teknesinde kaldıktan sonra Kuşadası’nda 1986 yılından itibaren hafriyatla birlikte 12 yıl Kuşadası Fantasia Otelinde işletme faaliyeti, operasyon, muhasebe gibi birçok departmanda bizzat çalışarak otelciliği öğrendi ve otelcilik onda hizmet aşkı uyandırdı. Hassas dokunuşlarla yapıldığında doğru sonuçlar alındığını deneyimledi.

Ağırlamak Bir Sanattır

2010 Mayıs ayında Marmaris ‘teki otelcilik anlayışına kalite yönetimi ile farklı bir bakış açısı gayret ve özveri ile gelen gerçek bir ev sahibesi, hanımefendi nezaketi ile ağırlamak bir sanattır diyerek misafirlerini ağırlamaya devam eden Sevim Ulusoy tek tek misafir anketlerini okuyarak, birebir misafirlerinin memnuniyeti için ruhu, kendine özgü dokunuşları olan otelcilik anlayışıyla uğurlama ve veda vakitlerinin ne kadar zor olduğunu bir an önce yaz gelse de Marmaris Fantasia’da buluşsak dedirten bir otelcilik anlayışına sahip.  

  

Arkasında Şanlı Bir Mazi Bıraktı

Yürekli ve yiğit bir Anadolu kadını diye ifade ettiği annesi, minnetle andığı babası Mehmet Bahattin Ulusoy sevgi, saygı ve güçlü bir aile bağı… Gelecek kuşaklar bu üç unsuru yaşatmayı başardıkları sürece dimdik ayakta kalacakları ve hep ileriye gideceklerinden emin olabilirler. Unutmayın, unutmadım hatırlanmak güzeldir.

Saffet Ulusoy sonsuz yorgunluklarla geçen yaşam serüveni, yaptıkları, yurt içi ve yurt dışında aldığı sayısız ödüllerle yeri dolmayacak bir isim. “ama benim için en büyük ödül beni tanıyanların bana olan sevgisi ve güvenidir. Bunu kazanıp hak edebildiysem hayatım anlam bulmuş demektir. Hatırlanmak güzeldir, bazen hiç ummadığınız bir anda gördüğünüz bir yüz, duyduğunuz bir ses sizi asla geri gelmeyecek günlere doğru kısa ama derin bir yolculuğa çıkartır. Elbette herkes gibi ben de hatırlanmak istiyorum hep iyi hatıraların kahramanı olmak dileğiyle…

Aklımda Kalanlar da böyle ifade etmişti Saffet Ulusoy sizlerle paylaştığım bu yazınında unutulmayışın bir seslenişi, bir anısı, bir hatırası olması dileğimle koskoca bir yılı hüzünleriyle sevinçleriyle geride bırakıyoruz. Ülkemize ve tüm dünyaya 2013’ün umut dolu kavuşmaların yılı olması dileğimle…

Mutlu Yıllar…