BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81

Saffet Ulusoy'un Anısına (1930-2012)

Yolları olmayan dağları aştı, limanları olmayan denizlere ulaştı, başladığı her işten alnının akıyla çıkmasını bildi. Gemilerle kamyonları, yollarla limanları buluşturdu.

 Merhabalar;

Bu hafta sizlerle, ülkemizin yetiştirdiği değerli iş adamlarından kıymetli büyüğümüz, uluslararası taşımacılık sektörünün lideri Saffet Ulusoy’u paylaşacağım.

Yolları olmayan dağları aştı, limanları olmayan denizlere ulaştı, başladığı her işten alnının akıyla çıkmasını bildi. Gemilerle kamyonları, yollarla limanları buluşturdu.

Türkiye’de ilkleri başarmayı ve örnek olmayı ilke edindi. İnsan eserleriyle yaşar, eserleri ayakta durdukça ayakta kalır dedi ve cemiyet hayatında eseriyle anılarak sonsuza dek yaşayacak yaşatılacak.

Önce insan olmayı bildi. Dününü bugüne, bugünü geleceğe taşıdı. Dünyaya ismini, aldığı altın nişanlarla yazdırmasını bildi. Ama o derin bir alçak gönüllülük ve tevazu ile “benim için en büyük ödül insanların güveni, sevgisi ve muhabbetidir. Ülkeme adanmış sevdamdır” dedi. Türk insanın asil kanını ve soylu duruşunu dünyaya taşıyan isim oldu.

                         

Saffet Ulusoy Diyor ki;

“Aldığım Commondotore Nişanı ve Kuzey yıldızı kraliyet nişanı bana ayrı bir gurur verdi. Bu madalyaların taktimi sırasında kendimi uluslararası yarışmalarda bayrağımızı astıran, İstiklal Marşımızı söyleten milli bir sporcu gibi hissettim”

Saffet Ulusoy ülkemizde ve yurtdışında sayısız ödüle imza atmıştır. Kuzey yıldızı Kraliyet nişanını İsveç Kralı XVI. Gustav‘dan, İtalyanlardan Commondotore Nişanı ve Almanya Flenburg şehrinin valisi ve belediye başkanı tarafından ''Liyakat Nişanı'' aldığı ödüllerden sadece birkaçıdır.

  

Ömrünü karınca gibi dur durak bilmeden çalışarak, çabalayarak, biz diye omuz vererek dişiyle tırnağıyla kazanmasını bildi.

Saffet Ulusoy, çocuk yaşta başladığı ve ara vermeden sürdüğü iş yaşamında vermiş olduğu mücadelenin sonuçlarını gördükçe mutlu oldu. Tüm meslektaşlarına, yol arkadaşlarına “ömrüme ömür kattınız” dedi.

Uzakların İnsanı Oldu, Uzakları Yakın Yapmasını ve Geleceğe Yön Vermesini Bildi

“Daha çok şey başaracağız” diyerek hiç ama hiç durmadı.

Böylesine değerli dopdolu bir ömrün güçlü ismi Saffet Ulusoy’u anmak, onun yaptıklarıyla onun başarılarından kesitleri paylaşabilmek, kılavuz olabilmek büyük bir onur. Ulusoy Ailesi Saffet Ulusoy’un ismini büyük bir hassasiyetle taşımayı, yaşamayı ve yaşatmayı ilke edinerek güçlü adımlarla ülkemizin önemli sektörlerinde saygınlığıyla temsil etmeye devam ediyor.

  

Babasının Kızı Sevim Ulusoy’un Perspektifinden

Ulusoy Ailesinin önde gelen isimlerinden Sevim Ulusoy, babasının açtığı yolda geleceğe dair farkındalıklarının farkını yaşatan bir otelcilik anlayışıyla turizm sektöründe de güçlü bir otelcilik markası olma yolunda ilerleyen Fantasia Otellerinin Marmaris’teki inci tanesi Marmaris Fantasia Otel’de “Her şey zamanında sloganıyla çıkıp devam ettiğimiz yolumuzda babamızın ismini tüm zamanlarda sonsuza kadar yaşatmak için yaşıyorum” dedi.

  

Marmaris’teki otellerinde de özlenen, özleten, ismini hep hatırlatan otelcilik anlayışını kişiye özgü dokunuşlarla bütünleştiren, toprağa ekilen fidanından özenle seçilmiş tablolara, otelin her karesinde kullanılan dekoratif unsurlara kadar her ayrıntıda Sevim Ulusoy imzası taşıyan bir otelcilik anlayışıyla karşılaştım. Sevim Ulusoy ; o kadar hassas ve ruhunda inceliklerle dolu bir insan ki örneğin: Engelli bir misafir, engelli rampasını nasıl daha rahat kullanabilir diyerek tekerlekli sandalyeye kendisi oturup, empati kurup irdeledikten ve içine sindikten sonra tamam diyor, merdiven boşluklarından şezlonglara kadar her detayı kendisi seçiyor.

  

Marmaris’te inceliklerle dolu berrak bir mavilik, billur gibi bir su, yemyeşil bir doğa, kıpkırmızı bir canlılıkla Fantasia penceresinden tütsülenmiş zamanların oteli dedirten bu özel otel Türk turizmi için çok büyük bir kazanım.

  

Deniz, kum, güneş derken eskir en paha biçilmez diye yapılan oteller bir yenisi bir farklısı diye sürer gider… Bir de yıllar geçtikçe eskidikçe yenilenen anlam kazanan karakteri, kendine özgü dokunuşları ruhu olan oteller vardır.

  

Unutamazsınız, sizi bir yerden alır çeker içine ansızın orda olmak istersiniz düşünür özlersiniz, yıllar ömürler geçse de üstünden o anlam kazanır engin bir denize bakar gibi dalar gidersiniz…

Fantasia Marmaris’te buluşalım.

En derin sevgi ve saygılarımla tatil tadında kalın.