BIST 10.184
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,73
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Saffet Sancaklı: Hükümet kurun diyoruz, eğer onlar kurmazsa...

MHP 25'inci dönem Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı Meclis Başkanlığı seçimi sonrası gündeme gelen AK Parti-MHP koalisyonunu ve MHP2nin AK Parti'ye destek olduğu iddialarını yorumladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Dün AK Partili İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olmasıyla sonuçlanan Maclis Başkanlığı yarışının yankıları devam ediyor. MHP neden boş kullandı, MHP'nin boş oy kullanması AK parti'ye destek anlamına mı geliyor, yoksa bu bir AK Parti- MHP koalisyonunun ayak sesleri mi?

MHP'nin Kocaeli milletvekili Saffet Sacaklı bu soruların yanıtlarını internethaber.com'a verdi.

CHP AKP'YE YARDIMCI OLDU

MHP başından beri aynı şekilde durdu. MHP hiç kimseye oy vermedi. Kaldı ki burada çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP desteklemeyerek AKP'ye yardımcı olmuş oldu. Neden MHP'ye böyle diyorlar ben anlamadım. 

20 GÜN ÖNCEKİ YERDE DURUYORUZ

MHP kendi adayına oy verdi, kendi adayının son tura kalmamasından sonra da kimseye oy vermedi. Bizim herhangi bir desteğimiz yok kimseye. Biz 20 gün önce nerede duruyorsak aynı yerde duruyoruz. Tabii ki CHP adayını çekip Sayın İhsanoğlu'nu desteklemiş olsaydı zaten çatı aday seçilecekti. 

Sancaklı, "CHP'nin tamamı İhsanoğlu'na oy kullansaydı, yine de sayı yetmiyordu, bu durumda HDP'nin desteğine ihtiyacını olurdu, bunu kabul eder miydiniz" sorusuna şöyle cevap verdi:

HER ŞEY BİRBİRİNE KARIŞMIŞ DURUMDA


Şimdi her şey birbirine öyle karışmış durumdaki, nasıl bir değerlendirme yapsak doğru olmuyor. Ama işin neticesinde CHP Ekmeleddin Bey'i kendisi göstermiş olsaydı zaten seçilecekti. Biz MHP olarak kimseye yardım etmedik.

BUYRUN HÜKÜMETİ KURUN DİYORUZ, KURMUYORLAR

Mecls Başkanı seçiminin koalisyonla, ilgisi yok. Kamuoyunun tam da anlaması gereken konu şudur; 20 gündür bu konu konuşuluyor, 20 gün önce Sayın Genel Başkan ne söylediyse aynı noktada duruyoruz biz. Diyoruz ki; Buyrun hükümeti kurun, AKP-HDP kursun, AKP-CHP kursun, üçü birlikte kursun, 470 civarında milletvekili oluyor, yüzde 80 civarında da oyları oluyor. Kurmuyoruz diyorlar. 

SİZ KURMAZSANIZ BİZ KURALIM AMA...

Kurmazsanız o zaman biz halkımızı zor durumda bırakmayız, biz kuralım hükümeti. Ama bizim de olmazsa olmazlarımız var. İlla ki biz kuralım da demiyoruz ama hiç kuramıyorsanız, alternatif üretemiyorsanız biz kuralım diyoruz, şartlarımızı öne sürüyoruz. Sanırım birilerinin senaryoları bozuldu ondan böyle saldırıyorlar.