BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Liselere yeni kurallar bunları yapan okuldan atılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, ortaöğretim yönetmeliğini yeniledi. Yeni kurallara göre okul görüntülerini sosyal medyada paylaşanlar disiplin cezası alacak.

Abone ol

MEB'in yeni ortaöğretim yönetmeliğinde sert kurallar...

Okulda çekilen görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan öğrenciler, disipline sevk edilecek. Sosyal medyadan iftira atan, sarkıntılık yapan, bu mesajları yayalar ise okuldan uzaklaştırılacak.

30 GÜNÜ GEÇEN SINIFTA KALACAK

Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma süresi 45 günden 30’a indi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Raporlu olarak 60 gün devamsızlık yapılabilecek.

‘MİLLİ DEĞERLER’ KRİTERİ

Milli ve manevi değerlerin yanı sıra genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak da okuldan uzaklaştırma nedeni olarak sayıldı.

‘BÖLÜCÜ’ MESAJ ATAN ATILACAK

SOSYAL medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak, bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapan öğrencilere ise okuldan atılma cezası verilecek. Atılan dönemeyecek.

NAKİLLER AYLIK YAPILACAK

Eski yönetmeliğe göre haftalık yapılan nakiller artık aylık yapılacak. Okullar, ayın son iş gününde velilerin bir ay boyunca yaptığı nakil başvurularının listesini yayımlayacak.