BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Sadri Şener ve Faruk Özak’ı bombaladı

Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrak, Sadri Şener ve Faruk Özak’a büyük tepki gösterdi.<br/>Trabzon Limanı’nda bu sabah basın mensu...

Abone ol

Trabzonspor eski başkanlarından Nuri Albayrak, Sadri Şener ve Faruk Özak’a büyük tepki gösterdi.
Trabzon Limanı’nda bu sabah basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Albayrak, kulübün çok ciddi ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi. Kendilerinin yönetime geldiğinde kulübün 26 milyon TL borcu bulunduğunu hatırlatan Albayrak “Biz başkan olduğumuzda Trabzonspor borsaya açılmıştı. 26 milyon TL borçla aldığımız kulübü 2008’de 39 milyon TL borçla devrettik. Sezon bittiğinde yeni gelen Trabzonspor yönetimi Gökdeniz’i sattı ve göğüs reklam anlaşmasını yaptı. Ardından da 2008 yılı Mayıs ayında Sadri Şener yönetimi kulübün borcu olmadığını deklare etti. O zaman ki Sadri Şener ve Faruk Özak, Albayrak yönetimini ibra etmeyerek tarihe bir leke sürmüşlerdi. O gün bugündür mahkemem devam ediyor. Trabzon’da sonuçlanan dava şu anda Yargıtay’da. Bizi o günkü şartlarda ibra etmeyen Sadri Şener yönetimi ve Faruk Özak’tı. Ben mahkemeden hiç kaçmadım rahatsız da olmadım. Çünkü veremeyeceğim hesabım yoktu. Trabzonspor camiası o gün bu olaylardan rahatsız olmazken şimdi niye rahatsız oluyorlar. Şu andaki konum ile benim zamanımdaki konum bir değil. Şu anda batmış bir takım var. Trabzonspor’un ne kadar borcunun olduğunu şu anda kimse bilmiyor” diye konuştu.
Sadri Şener yönetiminde futbolcu transferlerinde büyük yanlışlar yapıldığını ve menajerlere astronomik rakamlar ödendiğini ifade eden Albayrak “5 yılda takım burada olmalıydı. Bir şampiyonluğumuz var sadece. Bu beceriksiz ve basiretsiz yönetimin suçudur. 5 milyon Euro’ya aldığımız sporcular elini kolunu sallayarak buradan gittiler. 5 milyon Euro’ya alınan futbolcunun 1 milyon Euro’da menajerine verildi. Böyle bir şey futbol tarihinde yok. 5 yılı temlik ipotekler altında bir Trabzonspor var. Gelir kaynakları tamamen kurumuş bir takımdan bahsediyoruz. Ben Sadri Şener yönetimini çok da suçlamak istemiyorum. Burada işi yöneten bir numaralı suçlu Faruk Özak’tır. Çünkü geçmiş yönetimi oluşturan ve iş başına getiren Faruk Özak’tır. 800 dönüm arazi ve yıllık kirası 175 bin TL olan Akyazı arazisini, ben 20 Milyon dolara doldurdum. Faruk Özak buranın 120 milyon dolara ancak dolacağını söyleyerek, kulübe tahsis edilmiş arazinin sözleşmesini o günkü yöneticilere feshettirdi. İstanbul takımları ile mali tablonu düzeltmeden yarışmak zor. 30 senede bir şampiyonluk olur onu da elinden alırlar” şeklinde konuştu.

“TRABZONSPOR’U ÇİFTLİĞE ÇEVİRMİŞLER”
Sadri Şener yönetiminde yapılan transfer hataları nedeniyle transfer edilen hiçbir futbolcunun para kazanılarak satılamadığını kaydeden Nuri Albayrak “Biz Fenerbahçe’nin elinden Onur’u aldık. Fenerbahçe 100 bin Euro fazla vermeyince biz verdik aldık. Onur şu anda bizim Onur’umuz. Onun ve bir iki futbolcunun dışında şu anda bonservisi ile satılacak bir iki tane futbolcu ancak var. Bir takım böyle mi olur? Şu andaki yönetimi eleştiriyorlar. Ben Hacıosmanoğlu’nu takdir ederim, etmem. Ancak şu anda eli kolu bağlı bir yönetim var. Ne transfer yapabiliyor ne de yabancılarını gönderebiliyor. Bizden 2 milyon Euro alan adam Avrupa da 900 bin Euro almaz. Böyle çiftlik bulunmaz. Burayı çiftlik yaptılar. Şimdi suistimaller var deniliyor. Varsa var. Bizi de ibra etmediler. Denetçiler denetlediler kulübü. Valilik, dernekler masası denetledi. Maliye denetledi. Varsa suiistimal niye ağaya kalkıyorsunuz. Niye bizim dönemimizde bu arkadaşlar çıkıp şu anda yapılan yaygarayı yapmadılar. Faruk Özak dedi ki, ‘Bunları ibra etmeyin.’ etmediler” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor’daki delege yapısının da son yıllarda değiştiğini artık taraftarın oyunun kongreleri belirleyeceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Trabzonspor’da bu delegasyon yapısı ile artık halkın dediği olacak. Eskiden 500 delege vardı onların dediği oluyordu. Şimdi kimse istediğini yapamayacak ve yaptıkları yanlışların hesabını verecekler. Trabzonspor’un bundan sonra alt yapıya ve gençlere değer vererek yeni bir oluşuma girmesi lazım. Trabzonspor’un borcu bir sene sonra 140 milyon TL’ye inerse başarı budur. Mevcut yönetimin işi gerçekten zor. Elinde bir sürü yabancı oyuncu var ve adamlar gitmiyor. Şu anda herkes ayağa kalkıyor. Bizim dönenimizde kalksaydınız ayağa. Kendilerine göre bir kumpas kurmuşlar onun içerisinde istedikleri gibi kulüp dönerse destekleyelim. Bizim adamımız ise Trabzonspor’dur.”.

“FARUK ÖZAK AKYAZI PROJESİ’Nİ AĞZINA ALMASIN”
“Faruk Özak bizim dönemimiz için, ‘Temettü ödenmemiştir’ dedi. Ama biz gelecek döneme temettü bırakmadık” diyen Albayrak “ 11 milyon 600 bin TL temettü ödedik. Hatta geciktirdik ve o geciktirmeden olan faizi ben kendi cebimden ödedim. Geçmiş dönem de temettü ödedi, bazen geciktirdi ama geciktirmeyi kulübün kasasından ödediler. Mevcut yönetim bunu da araştırabilir. Ben Faruk Özak’ın yerinde olsam Akyazı projesini ağzıma almaz, utanırdım. Eğer biz yönetimde kalmış olsaydık 2010 yılında o stadı açacaktık. Başkanlığı bıraktım 2009 yılında TBMM’de kanun çıkarttık. Kanunu bizzat takip ettim. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay kanunu meclise getirdi. O kanunu bile sümen altında Faruk Özak bekletti. Gerçekler budur. Neden bekletiyorsun projeyi. ‘Olmazmış’. Bu yönetimin bu işlerde hiç suçu yok. Şu andaki işlerin vebali Faruk Özak’a aittir. Şimdi kalkıp da kimseyi eleştirip kimsenin arkasından konuşmasın. Kendi menfaatlerimizi değil de Trabzonspor’un menfaatlerini düşünürsek her şey çözüme kavuşur.”
Yönetimi düşürmek için imza kampanyası başlatılacağı iddiaları üzerine sorulan soruya ise Albayrak “Şu andaki yönetim görevine devam ediyor. Eğer böyle bir şey yaparsalar yanlış yaparlar. Sadri Şener mahkemeye verildi diye mi rahatsız oldular. Varsa suiistimal bilirkişi inceler. Ben hiç rahatsız olmadım. İbra edilmedim ama benim vicdanım rahattı. Bunların vicdanları rahat değil bundan rahatsız oluyorlar. Bu tabloyu bırakan insanların vicdanı rahat olur mu? Türkiye’deki siyasetin aynısı Trabzon’da var. Herkes adam gibi ortaya çıkıp doğruları konuşursa Trabzonspor düzelir” şeklinde cevap verdi.
(İHA)