BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sadri Şener son noktayı koydu

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Galatasaray'ın istediği Selçuk ve Ceyhun'un hiç bir yere gitmeyeceğini belirtti.

Abone ol

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Galatasaray'ın istediği Selçuk ve Ceyhun'un hiç bir yere gitmeyeceğini belirterek, "Bunu Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın yüzüne de söyledim. Oyuncular da 'Başkan olduğu sürece bir yere gitmeyiz' dediler. Bizden Fenerbahçe veya Galatasaray'a oyuncunun gitmesi, cennete gidiyor diye tarif edilmesin. Asıl iş anlamında cennet burası. Zaten sözleşmeli oyuncuya talip olunmaz" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak transferi tamamen teknik direktör Şenol Güneş ve izleme komitesinin görüşleri doğrultusunda yaptıklarını belirterek, "Hiçbir yönetici herhangi bir oyuncu için iyidir kötüdür demez. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Savunmaya Wisla Krakow takımında forma giyen stoper oyuncusu Arkadiusz Glowacki'yi transfer etmek istedik. Başkanları 900 bin Euro istedi. Mahmut Bey bu konuyla ilgili görüşmelerini sürdürüyor.

Bundansonraki süreci basit. Transferlerde en önemli konu futbolcunun gelmek istemesidir. Futbolcu istiyorsa durduramazsınız. Santrafor konusuna gelince. Panteliç'in buraya gelme niyeti pek yok. Hocamız da görüştü onla.

Bir başka alternatif de Makukula'ydı. Kulübü çok yüksek rakam istedi. Futbolcunun bize gelme arzusu çok ama o rakamlara olmaz. Rapid Wien'de oynayan Jelaviç var ama o da tam bir yıldız gibi değil. Önümüzde daha süre var. İyi bir golcü alacağız. Bütçemizi ayırdık, stoper ve forvet dışında bekli birde orta saha oyuncusu transfer edeceğiz" dedi.

"Hocamız Song ve Sylva dışında hiçbir oyuncuyu göndermiyor" diyen Şener, "Geçtiğimiz günlerde Başbakan'ın davetinde futbol adamlarıyla görüştük. Hepsi Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu, 1-2 takviyeye ihtiyacımız bulunduğunu söylüyorlar. Ama halka heyecan katmak için yıldız diye tabir edilen oyuncuları transfer etmek gerekiyor. Transferin ekonomik tarafına bakıyoruz. Bizim çizdiğimiz rakamlar iyi futbolcu alacak rakamlar.

Tespit ettiğimiz oyuncuları, belli kişilere izletiyoruz. Mesela, stoperi Necati,santraforu Hüseyin izliyor. Ayrıca Özkan hoca da, Ahmet Suat hoca da izliyor. Bu konuda hata yapmamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"SELÇUK VE CEYHUN, BEN OLDUĞUM SÜRECE BİR YERE GİTMEZ"

Galatasaray'ın istediği Selçuk ve Ceyhun'un kendisi görevde olduğu sürece hiç bir yere gitmeyeceğini belirten Şener, "Bunu Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın yüzüne de söyledim. Espri olarak da (Arda'yı bize verin) dedim.

Oyuncular da 'Başkan olduğu sürece bir yere gitmeyiz' dediler. Bizden Fenerbahçe veya Galatasaray'a oyuncunun gitmesi, cennete gidiyor diye tarif edilmesin. Asıl iş anlamında cennet burası. Zaten sözleşmeli oyuncuya talip olunmaz. Mesela Semih konusu var. Aziz Bey'e sordum, 'Oyuncuyubırakmayı düşünüyor musunuz?' diye. 'Hayır' dedi. Teşekkür ettim, bitti" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'A ÜLKE GENELİNDE BÜYÜK BİR SEMPATİ VAR"

Trabzonspor'a ülke genelinde büyük bir sempati olduğunu söyleyen Şener, şöyle devam etti:
"Biz kimseye yaklaşmıyoruz, herkes bize yaklaşıyor. Türkiye Kupası'nı aldık. Şampiyonu belirledik. Bizim için çok spekülasyon yapıldı. Hepsini yerle bir ettik. Bu büyük başarı değil mi ? Her gittiğim yerde çok büyük bir sempatiyle karşılaştım. Sarılıp öpmeyen yok.

Herhalde başarıdan dolayı. Bu sene ligi beşinci bitirmek ayıbımız ama kupayı almak, son maçta Fenerbahçe ile berabere kalmak önemli. 2020'ye kadar konuşulur bu konu. Sevseniz de sevmeseniz de iz bıraktık. Ayrıca, 27 sene sonra Türkiyeliglerinde Anadolu takımları kupayı ve ligi şampiyon olarak tamamladı. Bu sene ay-yıldızı bizle birlikte Bursaspor takaca"Kombinelerin parasından çok sayısının önemli olduğunu vurgulayan Şener, "Galatasaray, 2 günde 4 bin satmış. Biz daha bin küsürdeyiz. Gönül ister ki fazla olsun" yorumunu yaptı.

"TEOFİLO, TRABZONSPOR'A FAYDALI OLACAKTIR"

Teofilo konusunda teknik direktör Şenol Güneş ile görüştüklerini dile getiren Şener, "Hocamız, Teofilo'nun futbolu bilen bir futbolcu olduğunu düşünüyor. Fakat oyuncunun alışma dönemi var. İlk defa kar yağışı gördü. Lisan farkı var. Şimdi eski hocası ile antrenman yapıyor. Teofilo'nun önümüzdeki sezon farklı ve faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bursaspor'un şampiyonluğunun olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Şener, "Şampiyonluk, bizim her sene hedefimiz. Bizim dışımızda hiçbir ilin insanı kendi takımını yüzde yüz tutmuyor. Bu özellik değişmez. Ama ligde ne kadar ciddi rakip olursa lig o kadar zevkli olur. İnşallah ileride daha çok takım şampiyonluğa ulaşır" dedi.

İstanbul'da doğu açılımıyla ilgili toplantıda görüşlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlattığını belirten Şener, "Federasyon başkanları yaptıkları faaliyetleri anlattılar. Ben de daha somut bir öneride bulundum. Güneydoğu'da lig kuralım. Bu ligin ilk iki sırasında yer alan takımlar Süper Lig'e çıksın. Oraya tüm takımlar gitsin. Federasyon da ligde yer alan takımların sayısını 20'ye yükseltsin dedim" şeklinde konuştu .

Altyapı konusunda bir çalışma yapacaklarını söyleyen Şener, "Anket yaptık. Bir çözüm bulmak zorundayız. Para harcıyoruz. Niye oyuncu çıkmıyor ? Takımı kampa gönderdikten sonra bu konuyu ele alacağız" açıklamasında bulundu.

Sponsorlarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Şener, şöyle devam etti:
"Bir eksiğimiz stat kaldı. Bunu cumartesi günü başbakanımıza da söyleyeceğim. Rakiplerimizle eşit şartlarda yarışamıyoruz. Galatasaray localarını satıyor. Bizde loca yok. Bizim stadın yapılmaya başlanması lazım. Sondajlar yapıyor. Bizim kendi imkanlarımızla yapmamız mümkün değil" dedi.

Basketbol takımı konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldığını ifade eden Şener, "Basketbol ayrı bir dernek. Saner Bey, bu işi iyi götürüyor. Ciddi transfer yaptılar. Hedefler var" şeklinde konuştu.