BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Sadece AK Parti sevinmedi

Daha seçimler yeni yapıldı. Özlük hakkına hak kazanamayan vekiller, seçimlere hazır olmayan partiler de sevindi.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Anayasa Mahkemesi’nin kararı sadece AKP’li milletvekilerini sevindirmedi, genç milletvekillerini ve muhalefeti de mutlu etti. Çünkü, kapatma halinde erken bir seçimin gündeme gelmesi büyük olasılıktı. Henüz özlük haklarını ve emekliliklerini garanti etmeyen ilk defa vekil olan genç vekiller ile seçime hazır olmayan muhalefet partileri sıkıntıya girecekti.

CHP, MHP, DTP sözcüleri her ne kadar “seçime hazırız” demeçleri verseler de sokağın konjonktürü, bir yıllık millevtekilerinin isteksizliği bunun tersini söylüyor. Muhalefet kulisindeki milletvekileri: “Kapatılan ve ‘mağdur’ pozisyonundaki AKP yüzde 50’nin üzerinde oy alır. MHP barajı sıkıntısı çeker, CHP mevcut pozisyonunu korur. DTP’lilerin kurup kuracak sayıda gelmeleri güçleşir” yorumu yapıyorlar. Kamuoyu araştırmaları da kulisleri doğruluyordu.

Tablo bu olunca Yüksek Mahkeme’nin “kapatmama” kararı sadece iktidara değil muhalefete de derin bir “oh çektirdi. “Oh” çeken milletvekili grubu arasında iki yılı dolduramadığı için emeklilik hakkı kazanamayan 200’e yakın milettvekilini de var. Zira kararın hemen ardından iktidar muhalefet ayrımı gözetilmeksizin kuliste “emekliliği kurtardık” diye birbirlerine espri yapmalarıyla bu açıkça görüldü.