BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Saddamın son sözleri

Sabaha karşı asılarak idam edilen Saddam son anlarında ne yaptı? Son sözleri ne oldu? İşte idamın ayrıntıları..

Abone ol

İnsanlığa karşı suç işlemekten yargılanan ve suçlu bulunarak idam edilen devrik lider Saddam Hüseyin'in infazının hızla yapıldığı ve hemen öldüğü belirtildi. Iraklı görgü tanıkları, idam sırasında eski liderin yüzünün örtülmediğini, sakin göründüğünü ve Iraklı polisler onu darağacına götürürken ve ilmiği boynuna geçirirken kısa bir dua okuduğunu belirtti.

Elinde bir Kur'an bulunan Saddam Hüseyin'in bu Kur'an'ın birine gönderilmesini istediğini, yetkililerin bu kişinin isim ve adresini aldıklarını ve Kur'an'ı göndermeye söz verdi.

Saddam Hüseyin'in son sözleri, "Birlik içinde kalın" oldu. İnfazda hazır bulunan hakim Münir Haddad, Saddam'ın asılmadan önce, "Umarım birlik içinde kalırsınız. Sizi uyarıyorum: İran koalisyonuna güvenmeyin, bu insanlar tehlikeli" dediğini söyledi.

Görgü tanıkları, idamın çok hızlı olduğunu, Saddam Hüseyin'in hemen öldüğünü söyledi. Görgü tanıkları 69 yaşındaki Saddam'ın ölüme giderken ''titremediğini'' ifade etti. Ulusal Güvenlik Danışmanı Muaffak el-Rubai ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in darağacında 'çökmüş bir adam'' olarak göründüğünü iddia etti.

Öte yandan, Saddam'ın ailesine yakın bir kaynak, idam edilen liderin Ürdün'deki kızı Raghd'ın, ''Babasının Irak özgür oluncaya kadar geçici olarak Yemen'e gömülmesini istediğini'' belirtti. Üst düzey Iraklı bir yetkili ise ailenin naaşa sahip çıkabileceğini, aynı zamanda naaşın Saddam'ın 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilen memleketi Tikrit'e gönderilebileceğini kaydetti.