BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

Saçları nasıl yıkamak gerekiyor?

Saçlara zarar vermemek ve bakımlı saçlara sahip olmak için nasıl saç yıkanır?

Abone ol

Saçınıza şampuan uygulamadan önce, saçınızın tamamen ıslak olduğundan emin olun. Şampuanı direkt saçınıza dökmek yerine önce elinize alın sonra saçınıza uygulayın.  Saçınızı köpürtme/ovalama işleminin 30 saniyeden uzun sürmemesine dikkat edin. Bu adımları izlediğinizde saçlarınızdaki ekstra kırılmaları önlemiş olacaksınız.

Saç yıkarken dikkat edilecek diğer bir konu da doğru saç bakımı için saçlarınızı şampuanladıktan sonra iyice duruladığınızdan emin olun.  Eğer iyi durulamazsanız, saçınızdaki şampuan ve saç kremi kalıntıları saçlarınızın donuk görünmesine neden olacaktır.  Saçlarınızı iyice duruladığınızda mat yerine parlak saçlara sahip olursunuz.

Ve ıslak saçlarınızı fırça ile taramaktan kaçının. Bunun yerine geniş dişli taraklar kullanın. Saç fırçaları saçlarınızın kırılmasına ve koparak dökülmesine neden olur. Islak saçlarınızı önce bir havlu ile nazikçe kurulayın sonra geniş dişli tarak yardımıyla yine nazikçe tarayın. Mümkün olduğunca ısı veren aletler yenine kendi halinde kurumaya bırakın.

Cansız saçlar için de bir tavsiyemiz var. Haberi okumak için aşağıdaki linke tıklayın...