BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Sabıkalı hastanede cinayet

Hastaneye yatan 47 yaşındaki adam dayak atılarak öldürüldü. Kim dövdü?

Abone ol

Hastalara kötü muamele, cinsel taciz, uyuşturucu satışıyla adı duyulan Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne tedavi için yatırılan 47 yaşındaki Kemal Altıner’in, hastalardan 35 yaşındaki Hüseyin Şahin tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiası ile dava açıldı. Savcı, akıl hastası katil zanlısının cezalandırılamayacağını, güvenlik tedbiri uygulamasına gidilmesini istedi.

Aksaray’da ‘güvenlik güçlerine direnme ve kamu malına zarar vermek’ suçundan gözaltına alınan Kemal Altıner, akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için geçen 22 Haziran’da Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.

3’ncü erkek servisine yatan Altıner, 23 Haziran’da serviste yatan hastaların temizliği için banyoya götürüldüğü sırada aynı servisteki hastalardan Hüseyin Şahin ile belirlenemeyen nedenle kavga etti.

Kavgada Şahin, Altıner'i yumruklayarak dövdü. Hastabakıcıların güçlükle engel olduğu kavgadan sonra Adana Numune Hastanesi’ne götürülen Altıner, 3 gün sonra ‘künt kafa travması’na bağlı beyin kanamasından öldü.

Hastanede tedavisi devam eden ve akıl hastası olduğuna dair raporu bulunan katil zanlısı Hüseyin Şahin hakkında ‘ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, sanık Şahin’in akıl hastası olması nedeniyle cezalandırılamayacağını, akıl hastalığına özgün güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını istedi.