BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sabih Kanadoğlu'na kötü haber

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun dosyası Ergenekon davasıyla bağlantılı bulundu.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında yürüttüğü soruşturmada, 'yetkisizlik' kararı verdi.

Başsavcılık, Kanadoğlu hakkındaki soruşturma ile Ergenekon soruşturması arasında bağlantı olduğu gerekçesiyle dosyayı, İstanbul'a gönderdi. Kanadoğlu'nun ismi, üçüncü iddianameye 'darbe eylemi' olarak geçen ve Ergenekon'un yargıya sızma planlarının yapıldığı Kent Otel toplantılarında geçiyordu.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERMİŞTİ

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında 'şüpheli' olarak ifadesi alınan isimlerden biri de Sabih Kanadoğlu'ydu. Bugün Zaman gazetesi Kanadoğlu hakkında ortaya atılan iddialara yer verdi.

Kanadoğlu'nun evi Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009'da arandı. Tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay, günlüklerinde Kanadoğlu'yla görüştüklerini belirtiyordu. 8 Ocak 2010'da 'şüpheli' sıfatıyla Ergenekon savcıları Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından sorgulandı. Yaklaşık iki saat ifade veren Kanadoğlu, çıkışta, gazetecilerin 'sorgunun' içeriğine ilişkin soruları karşısında 'gizlilik' hatırlatmasında bulunmuş ve şunları söylemişti: "Soruşturma gizlidir. İkinci söyleyeceğim şu: Çağdaş bir demokrasi de ancak hukuk devletinin geçerli olduğu bir ülkede olur. Böyle bir ülkede cumhurbaşkanından başbakana, bakanından milletvekiline kadar herkes sade vatandaşlar gibi yargı önünde hesap verme durumundadır. Ben de sade bir vatandaş olarak görevimi yaptım."

KENT OTEL TOPLANTILARI MÜDAVİMLERİNDEN

Üçüncü Ergenekon iddianamesinin ortaya çıkardığı en önemli eylemlerden biri de Kent Otel toplantılarıydı. Söz konusu toplantılar 'darbe amaçlı eylemler'den biri olarak değerlendiriliyor. İddianameye göre, bu toplantılar Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un talimatıyla, Engin Aydın tarafından organize ediliyor. Toplantılara yüksek yargıçlar, bürokratlar, emekli paşalar ve siyasiler katılıyor. Erdal Şenel, Hurşit Tolon, Sabih Kanadoğlu, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Mehmet Haberal toplantıya katılan isimlerden bazıları.

Yine Ergenekon sanıklarından Levent Göktaş'ın, 5 muvazzaf subaya Ergenekon savcılarına yönelik suikast emri verdiği bilgileri 3. iddianamede yer almıştı. Aynı iddianamede, "Tanımadığını beyan ettiği Sabih Kanadoğlu'nun evinde yapılan aramada Levent Göktaş'a ait, 1'den 60'a kadar sıralanmış bir çok takdirname, rozet beratları, madalya beratları, diplomalar, başarı belgeleri ve özgeçmiş raporunun bulunduğu (görülmüştür)." deniliyordu.