BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sabaha kadar sürdü! Tunceli'de öğrenciler 4 arkadaşları için eylem yaptılar

TUNCELİ'de KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 öğrencinin asillerin gelmesiyle çıkartılmasına bir grup tepki gösterdi. 4 öğrenci öğretmenler tarafından otele yerleştirilirken, eylem yapan grupla Vali Mehmet Ali Özkan görüştü.

Abone ol

Atatürk Mahallesi'ndeki KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 öğrenci, dün saat 22.00 sıralarında asil listedeki öğrencilerin gelmesiyle buradan çıkartıldı. Öğrenciler öğretmenler tarafından otele yerleştirilirken, bir grup kararı protesto etti.

Gece saatlerinde öğrencilerin eylem yaptığı yurdun önüne Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve Gençlik Spor Müdürü Abdulselam Er geldi. 'Evlatlarım' diyerek öğrencilere seslenen Vali Özkan "Sizler, benim çocuklarım, evlatlarımızsınız. Kiminiz 10 gün, kiminiz de 20 gün önce memleketimize geldiniz. Tunceli küçük ve saygın bir memleket. Lütfen etrafta evler var; insanları rahatsız etmeyelim, sabah işe giden ve hastası olan insanlar var." ifadelerini kullandı.


Öğrenciler, sabah saatlerinde dağıldı
"Tunceli olarak sizler için buradayız ve çalışıyoruz" diyen Vali Özkan "Pertek ilçemizde sizin için il özel idare hizmet binasını yurda çevirdik. 20 gün sonra da başka bir yurdumuz tamamlanacak ve onun kapasitesi 300. Bizim yedekte olan kız öğrencimiz toplamda 200" dedi. Bir süre valiyle görüşen öğrenciler, eylemlerine devam etti. KYK erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler de kız öğrencilere destek için yürüyüş yapıp yurdun önüne geldi. Öğrenciler, sabah saatlerinde dağıldı.