BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Saat saat Sav'ı bitirme operasyonu

CHP'de yaşananları sizler için derledik. İşte saat saat Kılıçdaroğlu'nun Sav'ı bitirme operasyonu;

Abone ol

CHP'de taşlar yerinden oynadı! Kılıçdaroğlu'nun yapacağı darbenin ayak sesleri, Parti Meclisi'nin yapılacağı dördüncü katın koridorlarından duyulunca Sav ve taraftarları isyan bayrağı açtı. Peki CHP'de dün neler yaşandı. İşte saat saat CHP'de yaşananlar;

2 Kasım Salı saat 23:00... CHP'deki hareketlilik saat Önder Sav'ın ekibiyle birlikte yaptığı toplantıyla başladı. Sav'a yakın isimlerle yapılan bu toplatıda alınan kararlar Kılıçdaroğlu ile yapılan sürpriz bir zirveyle paylaşıldı. Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleştiği belirtilen bu toplantı sonrası, "tüzük için kurultaya gerek yok" açıklaması, taraflar arasında uzlaşma sağlandığı ve yapılacak Parti Meclisi'nin de gergin geçmeyeceği izlenimi yarattı.

DARBENİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR

3 Kasım Çarşamba saat 12:00...  CHP'deki cicim aylarını bitiren kavganın ayak sesleri CHP Genel Merkezi'nin koridorlarında yankılanmaya başlandı. Kılıçdaroğlu ve Tekin görüşmesi, hemen ardından Sav ve ona yakın isimlerin yeni MYK'da yer almayacağı iddiaları, taraflar arasındaki tüm iplerin kopmasına neden oldu.

SAV VE EKİBİ İMZA TOPLUYOR

Saat 14:30... Kılıçdaroğlu'nun bu adımı Sav ve taraftarlarını harekete geçirdi. Yeni kurultay için imza toplamaya başlayan Sav, kısa sürede istediği imzaları Parti Meclisi üyelerin almayı başardı.

KILIÇDAROĞLU HAREKATI BAŞLIYOR...

Sav'ın bu hareketi karşısında karşı atağa geçen Kılıçdaroğlu, MYK'ya almayı düşündüğü isimlerle birlikte Parti Meclisi'nin toplanacağı dördüncü kata inmedi. Buna rağmen Sav ve ekibi, 80 kişilik Parti Meclisi'nde 59 üye ile birlikte toplantı salonunda yerini aldı.

Sav'ın bu hareketine karşı Genel Başkanlık katından saat 15:00'de bir açıklama yapılarak, çağrılı Parti Meclisi toplantısının iptal edildiği duyuruldu. Buna rağmen Sav ve ekibi, toplantının çağrılı olması ve üyelerin toplantıya geldikleri gerekçesiyle Parti Meclisi'ni genel başkansız sürdürmeye devam etti. Sav'a yakın 59 üyenin oyuyla, 27-28 Kasım tarihlerinde tüzük kurultayı yapılması kararı alındı.

SON VURUŞ 12. KATTAN... SAV ARTIK YOK!

Saat 15:30 sularında dördüncü kattaki Parti Meclisi toplantısı sürerken, Kılıçdaroğlu ve ekibi karşı atağa geçti ve 12. katta yeni MYK'nın belirlenmesi için bir araya geldi. Toplantının hemen ardından yeni yönetilm listesinin, basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacağı duyruldu. Açıklama beklenmeden, yeni MYK'nın listesi partinin resmi internet sitesinde yayınlandı ve Sav ve ekibinin tasviye edildiği anlaşıldı.

SAV'IN EKİBİ HIZLI DAVRANDI

Saat 16:00... Kılıçdaroğlu'nun saat 17'de yapılacağı duyrulan açıklaması yarım saat öne çekilirken ilk açıklama Sav ekibinden geldi. Parti Meclisi Toplantısı'na vekaleten başkanlık yapan Hakkı Süha Okay, Kılıçdaroğlu'ndan önce kameraların karşısına geçti.

KILIÇDAROĞLU'NA BEKLENMEDİK DARBE

Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında 45 dakikalık bir sarkma yaşandı. Bu geçikmenin nedeni ise iki ismin Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer almak istememis olarak açıklandı. Bu sırada bazı gençlik kolları üyeleri Parti Meclisi salonuna girmek istedi. Sav'a yakın isimler ile güvenlilik görevlileri arasında kısa süreli de olsa arbede yaşandı.