BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.465,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yılmaz'dan vergi açıklaması

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, belediye gelirlerinin giderek arttığını söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, vergi gelirleri çok iyi olduğunu belirterek, belediyelere ayrılan payların da bir şekilde arttığını söyledi.

Bakan Yılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ve AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, Eşref'i ziyaretinde çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajanslarına belediyelerin de destek verdiğini belirten Bakan Yılmaz, ''Ülkemizde vergi gelirleri çok iyi. Dolayısıyla belediyelere ayrılan paylarda bir şekilde artıyor. Belediyeleri çok önemsiyor ve gelirlerini yatırıma dönüştürdüklerini biliyoruz. Başbakanımız da belediyecilikten geldiği için belediye konusunda çok hassas'' diye konuştu.

Eşref, Yılmaz'a madenci heykeli, belediyelerinin flaması ile kentin tanıtıldığı CD hediye etti.

Daha sonra AK Parti il başkanlığını ziyaret eden Bakan Yılmaz, coğrafyanın çok zor olmasına rağmen ulaştırmada çok ciddi yatırımlar yapıldığını anlattı. Yılmaz, şöyle konuştu:

''Zonguldak üniversite şehri olmaya müsait bir il durumunda. Her zaman kentin yanındayız, ülke imkanları yettiğince gereken katkıları sağlayacağız. Filyos Projesi, hayata geçtiğinde Zonguldak ve çevre illerin kaderini değiştirecek projedir. Orayı Orta Anadolu'nun kapısı olarak görüyoruz, burada önemli potansiyel var.

Referandumda alınan yüzde 50 'Evet' oyundan dolayı kent halkına ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 'Hayır' diyene de saygılıyız, bu halkın özgür iradesidir.

Türkiye, 1. ligde olması gereken ülkedir. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. AK Parti de bunun taşıyıcısı bir partidir. Rehavete kapılmayalım, 2011'e dönük çalışalım. Çünkü halkımızın zihnini karıştıran, yanlış propaganda yapanlar var. Partimizi olduğu gibi anlatmalıyız. Bizim şiarımız var, halkın beklenti ve isteklerine göre politika yapıyoruz.''

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, bakana kömür vagonu iten ve çeken madencilerin tasvir edildiği heykel hediye etti.

Bakan Yılmaz, daha sonra partililerle basına kapalı görüştü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın bulunduğu Demirpark AVM'de personelle bir süre onlarla sohbet etti.