BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav yeni MYK'ya baş kaldırdı

Sav, isyan etti; Kılıçdaroğlu'nu seçimli kurultaya çağırdı. Sav gerekirse delegelerden imza toplayacak.

Abone ol

Önder Sav'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler. Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin, üyeliklerinin hukuken devam ettiğini söyleyen Sav, Kılıçdaroğlu'nun yeni atadığı MYK'nın hukuken sakat bir atama olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu'nu CHP'yi ekseninden ayırmakla suçlayan Sav, yeni MYK ile ilgili hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

CHP'de savaş başladı, Önder Sav ve ekibi genel merkezde basın toplantısı düzenleyerek "seçimli kurultay" istedi. Kurultay sürecini Kılıçdaroğlu'nun dışında kimsenin başlatamayacağını söyleyen Sav, gerekirse delegelerden imza alınarak bu sürecinde başlatılabileceği tehtidinde bulundu. Sav, Kılıçdaroğlu'nu oluşan sakatlığı cilalı sözlerle örtmeye çalıştığını söyledi. İşte o sözler:

"CHP kurallar partisidir. Parti Meclisi, 81 üyeli parti meclisimizin 67 üyesi toplantıya katıldı. Yani her türlü kararı alma çoğunluğu vardı. Günlerden bu yana tartışması yapılan kurultay konusunda, yeterli önerge değerlendirildi ve Tüzük Kurultayı 27 Kasım Pazar günü Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda toplantıya karar verildi."

"YENİ MYK HUKUKEN SAKAT BİR KARARDIR"

Parti Meclisi'nin dışında yeni MYK hazırlayarak Yargıtay'a göndermesini hukuki olmadığını iddia eden Sav, Kılıçdaroğlu'nu cilalı sözlerle süreci geçiştirmekle suçladı. Sav ses tonunu yükselterek şöyle konuştu:

"Toplantının nedenini oluşturan Yargıtay'ın yazısı gereği yapılarak sunulacaktı. Bu da yapılmadı zaten, o maddede verilen bir önergeyle gündemden çıkarıldı. Böylelikle CHP'ni çoğunluğu MYK üyeleri, hukuken devam ettirme durumunu yarattılar. Yeni bir MYK atanması, hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı değil hangi kuruluna giderseniz gidin sakatlıktır. Bu sakatlığı cilalı sözlerle kapatamassınız. Dünyada ve Türkiye'de bir tek parti vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

"CHP'Yİ KİMSE ESKİTEMEZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK sonrası sözlerini de değerlendiren Sav, genel başkanı partini çizgisinin dışına çıkmakla suçladı. Sav'ın bir itirazı da Kılıçdaroğlu'nun, CHP ile ilgili kullandığı yeni ifadesi oldu:

"CHP'yi içerdeki ve dışarıdaki düşmanlar eskitemez. Kısa bir zaman önce, genel başkan olmuş Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. Ne kadar eski derse desin bu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Zaman zaman ilkelerimizle ilgili kimi yanlış değerlendirmeler yapılıyor. CHP'nin kimliği tartışmaya açılıyor, bu şartlanmış kafaların kimliği tartışması yadırganmayabilir. Ancak içerideki kimselerin sıfatı ne olursa olsun CHP'yi tartışmaya hakkı yoktur."

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ MÜCADELE DÖNEMİDİR"

Partide oluşan yeni yönetimi kabul etmeyen Sav, yeni başlatacakları sürecin ilk sinyallerini de şu sözlerle verdi:

"Önümüzdeki süreç CHP'ye ona vücut veren ilkelerle, ona sahip çıkanların; ona sonuna kadar korumak amacıyla kararında olanlarla onları, yozlaştırmaya çalışanların siyasal mücadelesine sahne olabilir. 59 parti Meclis Uyesi, bu kararlılıkla görevlerine yerine getirecektir. Kurultayda oluşan Parti Meclisi dimdik ayaktadır. Parti Meclisi'ni toplantıya çağırıp kaçmak neyin nesidir. Bu elbet toplanacaktır ve bunun hesabını soracaktır."

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

CHP'nin içinde bulunduğu kriz dönemini rahatlıkla atlatacak güce sahip olduğunu söyleyen Önder Sav, Parti Meclisi'nin hala görevinin başında olduğunu ifade etti. Sav, CHP kimliği konusundaki tartışmaları da şu sözlerle değerlendirdi:

"Şimdi içinde bulunduğumuz türden kimi basın organlarında yazıdığı krizi kolaylıkla aşacaktır. Böyle bir dönemde CHP'nin yürüyüşünü, çağdaşlaşma hedefindeki yürüyüşünü kimsenin kösteklemesine iznimiz olamaz. Bizim yapmamız gereken şey CHP'nin bütünlüğüne, birliğine katkı koymaktır. Parti Meclisi üyeleri olarak kurultaydan sonra en yetkili organ olarak görevimizi aksatmadan yürüteceğiz. CHP'nin omurgasını kimseye eğrittirmeyiz, CHP'nin eksinini de kimseye kaydırmayız. CHP'nin politikasından, CHP'nin kimliğinden öz benliğinden feda etmeye kalkmanlarla ile mücadelemizi sürdürürüz. Şimdiden kendisine yeni CHP ilan etmeye çalışanlara tavsiyem CHP'nin tarihini okumalarını tavsiye ederim. Onların CHP'ye söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Onlar da eğitilir, bizim gibi olanlar onlara da öğretir bu konuda bir kuşkumuz yok. Kimliğine sahip çıkmasını, korku imparatarluğu yaratılıyor sözleriyle kastettikleri galiba benim. Biz hayatımızda CHP'ye hizmet etmekle görevliyiz."