BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Saat kaç sorusuyla iktidar el değiştirir!

Nuran Yıldız, Zafer Çağlayan'ın kendisine "saat kaç" diye sorulması üzerine gösterdiği tepkiyi analiz ettiği yazısında çarpıcı tespitlerde bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Eski Bakan Zafer Çağlayan'ın 17 Aralık operasyonu ile gündeme oturan saati üzerinden yürüyen tartışmayı köşesinde yorumlayan gazeteciler.com yazarı Nuran Yıldız, Çağlayan'ın kendisine  "saat kaç" diye sorulması üzerine gösterdiği tepkiyi analiz etti.

"Saat kaç" sorusuyla bir iktidar alan üretildiğini vurgulayan Yıldız, Habermas'ın iktidarın belirli bir yapıya hapsedilemeyeceğini söylediğini hatırlattı ve " Birileri Çağlayan’a “saat kaç” dediğinde onun tepkisi olumsuz olduğu için iktidar saati soranların tarafında üretilmiştir." dedi.

İşte Yıldız'ın yazısındaki ilgili bölüm:

“Saat kaç?” sorusu: Eski Bakan Zafer Çağlayan restoranda yemek yerken, yan masadan saati sormuşlar. Beyefendigiller köpürmüş. Benim öğrencilerim “saat kaç” sorusunu çok iyi bilirler. “İktidarın her yerdeliği” kavramını açıklamak için iyi örnektir. Habermas, iktidarın belirli bir yapıya hapsedilemeyeceğini, kaygan olduğunu ifade eder. Örneğin bir kimse “saat kaç” diye sorduğunda, bir iktidar üretmiş olur. Sorunun muhatabı yanıt vermek zorundadır. Yanıt vermediği her durum olumsuzluk ifade eder; ya duymamıştır, ya konuşmak istemiyordur ya da başka bir olumsuz durum söz konusudur vs. Bu bilgiden Zafer Çağlayan'ın tepkisine baktığımızda, durum daha net anlaşılır. Birileri Çağlayan’a “saat kaç” dediğinde onun tepkisi olumsuz olduğu için iktidar saati soranların tarafında üretilmiştir.

YAZININ TAMAMI İÇİN