BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  GÜNCEL

Saat 09.05'te Boğaziçi Köprüsü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72'nci yılında hayat İstanbul'da da 2 dakikalığına durdu.

Abone ol

Boğaziçi Köprüsü'nden geçmekte olan sürücüler, saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan siren sesleriyle birlikte araçlarını durdurdu. Sürücüler, siren sesine araç kornalarıyla katılarak Atatürk'ü andı. Bazı sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.



Tüm yurtta Ata’ya saygı için saat 09.05’de hayat 2 dakikalığına durdu. Araçlarından inen şoförler ve işlerine yetişmeye çalışan yayalar oldukları yerde durarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

AMBULANS ŞOFÖRÜ İLE BAZI SÜRÜCÜLER TARTIŞTI

Fatih, Arpaemini Mahallesi, Tatlıpınar Caddesi üzerinde, herkesin saygı duruşunda bulunduğu anda ilerlemek isteyen 112 ambulansının şoförü ile bazı sürücüler arasında sözlü tartışma yaşandı. Bir sürücü ısrarla ilerlemek isteyen ambulans şoförüne, "Bir süredir arkamdasınız. Önümüzde çöp arabası vardı. Onu beklerken isyan etmediniz de saygı duruşu başlayınca mı, hareket ediyorsunuz” dedi.

YABANCI TURİSTLER DE ANDI

Bu arada, Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Havalimanı’nda da anıldı. Saygı duruşu öncesi Atatürk Havalimanı'nda Türkçe ve İngilizce anonslar yapıldı. Dış Hatlar Pasaport Kontrol Noktası önüne asılan Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı önünde Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı yolcu, havalimanı çalışanı saygı duruşunda bulundu.