BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 3 dosyayla vuracak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Sosyalist Enternasyonal'de hükümetin uygulamalarını eleştiren üç rapor sunacak.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
CHP’deki yaklaşık bir hafta süren krizin ardından sular durulmaya başladı. Parti içi tartışmaları büyük ölçüde dindiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerdeki adresi Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak için Paris olacak.

Kılıçdaroğlu konsey toplantılarına katılan ülke liderlerine Türkiye’yi şikayet eden üç rapor sunacak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÜÇ RAPOR

14 Kasım’da Paris’te yapılacak toplantıya Kılıçdaroğlu’nun götürdüğü raporlar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yapılan seçim sistemi ve bu seçim sonuçlarının değerlendirmesi olacak. İkinci rapor medya üzerindeki baskıları ve bu baskılardan kaynaklanan sorunlar üzerine hazırlanacak. Kılıçdaroğlu kamu yatırımlarındaki sorunları içeren üçüncü bir raporu da toplantı katılımcıları ile paylaşacak. 

BRÜKSEL'DE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu ilk Avrupa ziyaretini Brüksel’e yapmış, görüşmelerde Anayasa değişiklik süreciyle ilgili kaygılarını paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu daha sonra AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle’ye de Türkiye’yi şikayet eden benzer raporları sunmuştu. CHP lideri bu raporların bir benzerini bu kez de Sosyalist Enternasyonal’e katılan ülkelere sunmuş olacak.