BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten anayasaya destek sözü

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin anayasa değişikliği teklifine destek verdiklerini açıkladı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişiklik teklifinin referanduma götürülmesi halinde referandumda eksikliklerine rağmen "Evet" oyu vereceklerini belirtti.

Saadet Partisi'nin Ankara 4. Olağan İl Kongresi Anadolu Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Kongrede, devlet eski bakanlarından Refaiddin Şahin'in de aralarında bulunduğu eski ve yeni siyasetçilerden bir bölümü partiye katılırken, bu isimlere parti rozeti Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve eski genel başkanlardan Recai Kutan tarafından takıldı.

Kurtulmuş, kongrede yaptığı konuşmada, partisinin herkes tarafından büyük ilgiyle takip edildiğini belirterek, gündem belirlediklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından düzenledikleri Çağlayan Mitingi'nin buna örnek teşkil ettiğine işaret eden Kurtulmuş, "Saadet olmasaydı, Çağlayan Mitingi olmasaydı, Sayın Başbakan Davos'ta 'One Minute' diyemezdi" görüşünü dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da iş adamlarının katıldığı bir toplantıda görüşme şansı bulduğunu anlatan Kurtulmuş, o toplantıda Başbakan Erdoğan'a "IMF ile anlaşmayın" dediğini, bu konuşmadan 10 gün sonra Erdoğan'ın da IMF'ye "Hayır" dediğini kaydetti.

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili tartışmalara da değinen Kurtulmuş, Türkiye'de Tanzimat'tan beri anayasanın tartışıldığını kaydetti.

"Bu millet bu ülkenin kiracısı değil, ev sahibidir" diye konuşan Kurtulmuş, anayasa değişikliğini de milletin yapması gerektiğini ifade etti.

Kapsamlı bir Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu daha önce dile getirdiklerini anlatan Kurtulmuş, konu referanduma giderse bunun seçim kampanyası haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Anayasa değişikliğine evet

Anayasa, Meclis İç Tüzüğü, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nın bir ülkenin demokratik yapısını gösteren en önemli belgeler olduğunu belirten Kurtulmuş, bu metinlerin darbe dönemlerinin izlerini taşıdığını ifade etti.

Yapılacak muhtemel bir referandumda Anayasa değişikliğinin maddeler halinde oylatılmasını istediklerini kaydeden Kurtulmuş, referandumda eksikliklerine rağmen "Evet" oyu vereceklerini belirtti.

Partisinin muhafazakar değil maneviyatçı bir yapıya sahip olduğunu da anlatan Kurtulmuş, neoliberal politikalara karşı olduklarını kaydetti.

Ekonomi konusuna da değinen Kurtulmuş, uygulanan politikaların sosyal yönü olmadığını savunarak, hükümetin ekonomi politikasının 16-20 bin aileyi zengin ederken, geri kalanları mağdur ettiğini ileri sürdü.

Hükümetin, ekonominin gerçeklerini "pembe tablolarla" gösterdiğini iddia eden Kurtulmuş, Türkiye büyüse de küçülse de işsizliğin arttığını, bunun da ekonominin bozukluğunu gösterdiğini dile getirdi.

Yabancı sermayeye karşı olmadıklarını ancak yabancı sermayenin borsada spekülasyon yapmak ya da mevcut yatırımları satın almak için geldiğini anlatan Kurtulmuş, buna karşı duracaklarını bildirdi.