BIST 10.188
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.401,84
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'te kim Yezid kim Hüseyin tartışması

Saadet Partisi'nden istifa eden Numan Kurtulmuş'un Kerbela benzetmesi Erbakan taraftarlarını kızdırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Saadet Partisi'nde ipler koptu ama tarafların birbirlerine olan öfkesi dinmiyor. NTV ekranlarında karşıt iki isim arasında Kerbela polemiği yaşandı.

"Yeni Kerbelalar'a vesile olmamak için kongreye gitmiyoruz" diyen Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un sözleri tartışma konusu oldu.

Can Dündar'ın sunduğu haber bültenine konuk olan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Mehmet Bekaroğlu ile mahkenenin kayyum olarak atadığı Şerafettin Kılıç birbirlerini sert sözlerle suçladılar. İşte ikili arasında yaşanan diyalog:

DEMEK Kİ BİR TARAFTA YEZİDLER VAR

Bekaroğlu: Erbakan hoca partiyi yönetmek istiyordu. Numan Kurtulmuş da 'ben yöneteceğim' dedi kavga buradan çıktı. İslam tarihinde kardeş kavgasının zirve örneklerindendir. Bu süreç tatsızdı. Bence Numan ayrılarak kardeş kavgasını önlemiş oldu.

Kılıç: Kerbela konusunun gündeme getirilmiş olmasını dahi esefle karşıladım. Demek ki bir tarafta Hüseyinler var bir tarafta Yezidler var. Söylenilmemesi kullanılmaması gereken üzücü bir durum.

BİZ DİNDEN Mİ ÇIKTIK

Bekaroğlu: Türkçede soyutlama bir şey var. Tarihi örnekleri anlatırken soyutlarsınız. Burada somut düşünceyi çocuklar anlar. Öyle bir şey kimse söylemiyor. O zaman Hoca'nın söylediğinden şunu anlamalıyız. 'Allah hidayet versin' dedi bizim için. Biz de bunu dua etti diye anlıyoruz. Yoksa bizi 'dinden çıkmışlar' diye itham etmişler diye düşünmüyoruz. Çocukça bir yaklaşım.

Kılıç: Sayın Bekaroğlu ben hiç bir şey söylemedim. Siz başka şeyler söylüyorsunuz.

Bekaroğlu: Yanlış anlamayın diye söylüyorum

ÇOCUK GİBİ BAKMAYIN

Kılıç: Herkes Kerbala'nın ne demek olduğunu biliyor. Yezidi siyasetini ve Hüseyin siyasetini herkes biliyor. Lütfen

Bekaroğlu: Çocuk gibi bakmayın. Ne Kerbela'yı ne Yezidi'yi ne Hüseyin'i kastediyor.

Kılıç: Bu insanların anlayışları kuvvetlidir

BİLSEYDİM PROGRAMA ÇIKMAZDIM

Bekaroğlu: Saldırdınız, dağıttınız vurdunuz, kırdınız. Milli Görüş tarihinde olmayan işleri yaptınız. Ayıp ettiniz. 'Bu ayıp size kalsın biz ayrılıyoruz' dedi genel başkan.

Kılıç: Sayın Dündar siz benim karşıma 'Bekaroğlu çıkacak' deseydiniz sizin programa çıkmazdım.

Bekaroğlu: Siz kayyumsunuz. Taraf konuşmamanız gerekir.

Kılıç: Kayyum değiliz. Kongre çağrı heyetiyiz.