BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,36
HABER /  GÜNCEL

Çiçek'ten Taraf'a asker fırçası

Cemil Çiçek CNN Türk'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Programa Çiçek'in, Lale Kemal'e attığı fırça damga vurdu.

Abone ol

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek CNN Türk ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteci Lale Kemal'in, "Öcalan ile yürütülen görüşmelerden TSK'nın haberi var mı sürece nasıl bakıyorlar" sözü, Bakan Çiçek'i kızdırdı.

Programda ülkeyi kendilerinin yönettiğini söyleyen Çiçek, "Biz karar alırız ve kurumlarda bunu uygulamak zorundadır" sözleriyle tartışmaya son noktayı koydu!

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?' gündemdeki konuları Bakan Cemil Çiçek'le masaya yatırdı. Gazeteciler.com'un haberine göre Kürt sorununa çözüm arayışlarının değerlendirildiği tartışmada programın moderatörü Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelerin kimler tarafından yürütüldüğünü sorunca Cemil Çiçek'ten ilginç bir tepki geldi.

'Sayın Başbakan bu konuda gerekeni söyledi zaten. Ötekiyle berikiyle ne görüşüldü, kim görüştü bunları böyle magazinel olarak gündeme getirmek, köşeye sıkıştırmak doğru değil.'

Çiçek'in esas tepkisi ise sonraki soruya cevaben geldi. Lale Kemal'in ordu ve hükümet ilişkilerine dönük yönelttiği soru kriz çıkardı. Kemal, hükümetin Kürt sorunundaki çözüm arayışlarında ordunun nasıl bir tavır içinde olduğunu sorunca Cemil Çiçek'ten fırçayı yedi. Çiçek, 'bu nasıl soru?' diyerek tepki gösterirken Taraf yazarının durumu kurtarma çabalarına rağmen esneme göstermedi. 'Ülkenin yönetiminden biz sorumluyuz. Herkesle görüşüyoruz ama kararı biz alıyoruz. Bunlar manşet çıkartmak için sorulan sorular. Derdimiz manşet çıkartmak değil. Orduyu soruyorsunuz da yargıyı neden sormuyorsunuz? Böyle bir ayrıma tabi tutmak soruna fayda sağlamaz. Biz hükümetiz, kararı alırız ve diğer kurumlar da bu kararı uygulamak durumundadır" diyen Çiçek, Taraf yazarını fena bozdu.

:   Etiket: