BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,36
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu kalktı Baykal oturdu

Referandumdan sonra ülkeye yayılan 'yeni dönem' havası Meclis'in açılışına da damgasını vurdu.

Abone ol

En dikkat çekici değişim anamuhalefet sıralarında yaşandı. Genel Kurul salonunda Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşılayan CHP'liler, boykotu bitirdi. Meclis resepsiyonuna katılan Kılıçdaroğlu, AK Partililerden büyük ilgi gördü.

ASKERLER TAM KADRO

Kavga ve karşılıklı suçlamaların yerini birbirinden önemli jestler aldı. Daha önce gelip gelmeyecekleri tartışılan komuta kademesi tam kadro Meclis'teydi.

KILIÇDAROĞLU BOYKOTU BİTİRDİ

Yeni döneme ilişkin en önemli adımlar CHP'den geldi. Anamuhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e uyguladığı boykota son verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri Gül'ü Meclis'e girişinde ayakta karşıladı. Sadece Baykal ve arkadaşları oturmayı tercih etti.

İKİNCİ JEST MECLİS RESEPSİYONU

CHP'de değişimi hayata geçirmek isteyen Kılıçdaroğlu ikinci hamlesini de aynı günün akşamında yaptı. Deniz Baykal'ın yaklaşık 8 yıldır katılmadığı Meclis'in açılış resepsiyonuna giden Kılıçdaroğlu'na kalabalık bir CHP'li grubu da eşlik etti.

ERDOĞAN VE DEMİRTAŞ GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, BDP'li Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarıyla karşılaşınca sohbet başladı. BDP'nin KCK operasyonlarına dönük eleştirileri sohbetin ana konusuydu.

İKİ LİDER BİRBİNİ TEĞET GEÇTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafı sürekli insanlarla doluydu. Bu yüzden olsa gerek yolları resepsiyonda kesişmedi. İki lider kalabalıktan ötürü birbirini 'teğet' geçti.

BAYKAL YERİNDEN KALKMADI

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, kurumsal boykot uygulattığı partisindeki değişime ayak uydurmadı. Cumhurbaşkanı'na bireysel boykot uyguladı. Gül'ün Meclis'e girişinde yerinden kımıldamadı. Baykal'la birlikte yakın kurmayları olarak bilinen CHP'liler de ayağa kalkmadı.