BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.397,28
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nde istifa depremleri!

Saadet Partisi'nde sıkıntılı günler. Kurtulmuş ve ekibinin ayrılması teşkilatlarda deprem etkisi yarattı.

Abone ol

Necmettin Erbakan'ın Saadet'e filen el koyması teşkilatlarla sıkıntıya yol açtı. SP Koceli ve Ordu teşkilatlarında toplu istifa haberleri gelirken 40 yıllık milli görüş çizgisinde politika yapan Sedat Güneş ise gözyaşları içerisinde partisinden koptu.

İlk istifa haberi Kocaeli'nden geldi. SP Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un siyasete yeni bir soluk getirdiğini ifade ederek istifa etti. Pekcan, "Kurtulmuş SP'ye yeni bir hava getirmişti, fakat istifa ettirdiler. Bizler de üzüntüyle kararımızı aldık ve arkadaşlarımızla partiden istifa ediyoruz." dedi.

Saadet Partisi'nde istifalar devam ediyor. Kocaeli'nde de SP İl Başkanı Erol Pekcan ile 7 ilçe başkanı ve 250 partili SP'den istifa etti. Pekcan, 26 Ekim 2008'de genel başkanlığa seçilen Numan Kurtulmuş'un partinin içinde bulunduğu duraklamayı kırdığını ve ivme kazandırdığını söyledi. Kurtulmuş'un Türkiye'nin umudu olmaya başladığı anda çeşitli güç odaklarının partiyi karıştırdığını belirten Pekcan, yaşanan hadiselere şu yorumda bulundu: "Ne var ki Türkiye'nin içindeki derin yapılar, dış mahfiller ve bir takım insanların bundan rahatsız olması karşılığında bu gün bu noktaya gelmiş bulunmaktayız."

"Genel başkanımız bunalıma giren Türk siyasetine büyük bir umut olmuştur.' diyen Pekcan, "Üslubuyla, beyefendiliğiyle ve içeriği ile gerçekten bu camianın yüzünü ak etmiştir. Siyasetin başını yerden kaldırmıştır ve Türkiye'nin umudu olmuştur." şeklinde konuştu. Pekcan, Kurtulmuş'un istifası ile ilgili şu görüşlere yer verdi: "Genel başkanımızın yapmış olduğu bu istişareler neticesinde artık camiamız içinde kavgalı bir siyasetin yürümeyeceğine, bunun yerine dostça bir ayrılığın olacağına karar vermiştir. Kendisi ve arkadaşları üzüntülü ve umut içinde Saadet Partisi'nden ayrılmıştır."

Pekcan, partili arkadaşları ile Numan Kurtulmuş'un izinden gideceklerini belirterek, resmen istifa ettiklerini dile getirdi. SP'den istifa ettikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden Pekcan, "Biz de Numan Bey'in bu kararından sonra Kocaeli'nde görev yapan, özellikle bu camiada yetişmiş, geçmişte büyük hizmetler yapmış ve daha da önemlisi gelecek için umut olacak Kocaeli'ndeki kadroda yer alan arkadaşlarla üzüntü ile aldığımız bu kararı sizlerle paylaşıyor, Saadet Partisi'nden istifa ettiğimizi açıklıyoruz." diye konuştu.

Partiden maddi anlamda hiçbir şey almayacaklarını kaydeden Pekcan, "Numan Bey'in de ifade ettiği gibi maddi anlamda bir tükenmez kalemi dahi almayacağız. Manevi anlamda SP'nin mirasına sahip çıkacağız." diye sözlerini tamamladı.Saadet Partisi Ordu il yönetiminin istifa ettiği bildirildi.

SP ORDU'DA YÖNETİM İSTİFA ETTİ

Bir başka istifa depremi de Karadeniz'de yaşandı. Saadet Partisi Ordu İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen büyük kongreden sonra meydana gelen olayların, ''partinin artık bir derlenme ve toparlanma adresi olmaktan çıktığını göstergesi olduğu'' belirtildi.

Açıklamada kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine dostça ayrılığın daha doğru olacağı ifade edilerek, şöyle denildi:

''Önce ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımızdan, 15 ilçe başkanımız ve 300 yakın üyemizle Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz. Bütün kamuoyu bilmelidir ki bölmeyen, bölmek istemeyen, yalan söylemeyen, riyaset hırsı olmayan, sabit fikirli olmayan, taraftayım ve müsterihim, milletimiz ve memleketimiz için olan gayret ve çalışmalarımızdan da geri durmayacağız.''

40 YILIK ÜYE GÖZYAŞLARIYLA GİTTİ

Öte yantdan 40 yıldır Necmettin Erbakan'ın kurduğu partilerde görevler alan Sedat Yücel, gözyaşları içinde Saadet Partisi'nden (SP) istifa etti. Yücel, "Partiyi bu hale getirenler günahı çeksinler." dedi.

Necmettin Erbakan'ın kurduğu beş partide de 40 yıl aktif olarak siyaset yapan Sedat Yücel, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un izinden gideceğini söyledi. Yücel, "40 yıldır Saadet Partisi'nde hizmet etmekteyim. Milli Nizam Partisi(MNP), Milli Selamet Partisi(MSP), Fazilet Partisi(FP), Refah Partisi(RP) ve Saadet Partisi'nde(SP), şimdi de Numan Kurtulmuş Bey'in peşinden adam gibi gidiyoruz." şeklinde konuştu.

'Partinin ikiye bölünmesi sizi üzdü mü?' sorusu üzerine gözyaşlarını tutamayan Yücel, 'Çok ama çok' şeklinde ağlayarak cevap verdi.

Yücel, Kurtulmuş'un Milli Görüş'ü iki adım öteye götürdüğünü belirterek, istifa etme gerekçesini ise şöyle anlattı: "Numan Kurtulmuş bu işi bir adım değil iki adım öteye götürdüğünden biz ondan memnun olduk. Geride kalanlar, bunu karıştıranlar, bunun günahını çeksinler. Başka bir şey demiyorum. Ama hocama tek lafım yok. Hocama Allah selametlik versin, çünkü çok yaşlandı."

Necmettin Erbakan Saadet'e filen el koydu haberini okumak için bu linki tıklayın