BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.386,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mehmetçik'den eğitime destek

Sarıkamış ilçesinde Mehmetçik Dershanesi, üniversiteye hazırlanan ve maddi durumu iyi olmayan gençlere yönelik kurslara başladı.

Abone ol

Önceki yıllarda sağladığı başarılarla bir çok özel dershaneyi geride bırakan Mehmetçik Dershanesi, çeşitli sınavlara hazırlanan 200 öğrenciye kurs verecek

Sarıkamış’ta maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen öğrenciler için 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki Mehmetçik Dershanesi, 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılında 7 ve 8’inci sınıflar için SBS, 11 ve 12’nci sınıf ve mezunlar için YGS - LYS (ÖSS) kurslarına ücretsiz öğrenci kayıtlarına başladı. Mehmetçik Dershanesi’ndeki ilk ders ise 11 Ekim’de başlayacak.
Milli Eğitim İlçe Müdürü Atakan Karabağ, sekiz ay devam edecek Mehmetçik Dershanesi’ndeki kursta vatani görevlerini kısa dönem er olarak yapan branş öğretmenlerinin ders vereceğini belirtti. Karabağ, “Eğitim konusunda 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nın eğitime vermiş olduğu bu önemli destek ilçe merkezi ve köylerde okuyan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklar için bulunmaz bir fırsattır. Özellikle eğitimde fırsat eşitliği bulamamış lise son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarına hazırlanmaları için büyük çaba gösteren asker öğretmenlerin emeği takdire şayandır. Yalnızca öğrencilerin yetiştirilmesinde değil okulların tadilat ve tamirat çalışmalarında fiziki destek sağlanması da bizi çok memnun ediyor” diye konuştu.
Çocuklarını sınavlara hazırlanması için Mehmetçik Dershanesi’nde kayıt yaptıran veliler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitime verdiği destekten memnun olduklarını söylediler.