BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi yeni liderini seçti

Erbakan'ın ölümünden sonra SP'nin başına Fatih Erbakan'ın geleceği iddialarına Asiltürk'ten net bir "Hayır" yanıtı geldi.

Abone ol

Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan'ın ölümüyle boşalan Genel Başkanlık koltuğuna hukukçu kimliğiyle tanınan Mustafa Kamalak oturdu. Seçimlerden sonra parti kongresini yapacak ve genel başkan seçilecek.

Parti Genel Merkezi'nde bugün yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında üyeler Kamalak'ı başkanlığa uygun gördü. Toplantı sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Kamalak şunları söyledi:

ALLAH UTANDIRMASIN

"Yapılan müzakereler sonunda bu görev bana tevdi edildi. Allah utandırmasın. Önümüzde sevim vardır. Şunu hemen belirtelim bazı basın organlarında Hocamızın vefatıyla Milli Görüş camiasında boşluk mu olacak şeklinde yazılar yazıldığını gördük. Şundan emin olun yüce milletimiz var olduğu sürece Milli Görüş var olacaktır"

MUSTAFA KAMALAK KİMDİR?

1948 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Kamalak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Kurucu Dekanlığı ile XX. ve XXI. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Kamalak, Erbakan'ın vefatı sonraıs Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. Kamalak, evli ve 2 çocuk babası...

Fatih Erbakan: Görev verilirse kaçmam
Fatih Erbakan, GİK toplantısının ardından parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erbakan, kongreye kadar Mustafa Kamalak'ın genel başkanlığa seçilmesini, ''İnşallah hayırlı olur'' şeklinde değerlendirdi. Kongre sürecinde aday olup olmayacağı yönündeki soruya da Erbakan, ''Önemli olan partimizin çizgisinde devam etmesidir. Ben veya başkasının genel başkan olması önemli değil. Görev verilirse kaçmayız'' yanıtını verdi.

YETERLİ TECRÜBESİ YOK

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra partinin başına Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın geleceği iddialarına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk noktayı koydu.

Fatih Erbakan'ın yeterli tecrübeye sahip olmadığını açıklayan Asiltürk, "Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz" dedi.

KONGRE YAPMAYACAĞIZ

Erbakan'ın kurmaylarından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Asiltürk, Saadet Partisi'nin yol haritasını Yeni Şafak'a açıkladı. Genel başkanlık seçimi için kongreye gitmeyeceklerini söyleyen Asiltürk, "45 gün içerisinde kongre yapılması gerekiyor. Fakat Yargıtay Başsavcısı 45 gün sonra yazı yazıyor. Siz cevap veriyorsunuz. 2-3 ay sonra seçim var. Bu seçim hazırlıkları içerisinde kongre yapmamız mümkün değil. Yargıtay Başsavcılığı da uygun gördü. Şimdi bir genel başkan seçeceğiz, seçime kadar o yürütecek. Seçimden sonra da kongreyi yapacağız" dedi.

FATİH TECRÜBESİZ

Asiltürk, genel başkanlık için Fatih Erbakan'ın isminin de gündemde olmadığını söyledi: "Fatih kardeşimizin ismi bizim aramızda geçmiyor, dışarıda geçiyor. Fatih Erbakan evladımız, çocuğumuz sayılır. Çok kıymetli bir genç. Güzel çalışmaları var. Birikim sahibi. Fakat yeterli tecrübeye sahip değil. Bunu Erbakan Hoca'ya söyledik. Arkadaşlarımız teklif etti. Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz."