BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Valilere yanaşma olmayın uyarısı!

MHP lideri Devlet Bahçeli seçim öncesi güvenlikten sorumlu olacak valileri sert dille uyardı

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli Adana'da hükümete yüklendi. Halka ''Millet iradesiyle kim geldiyse, yine millet iradesiyle gönderilmelidir ki artık mağduriyet ve mahzuniyet kılıfına saklanarak milletin vicdanını istismar etmesin'' diye seslenen Bahçeli valilere de seçim uyarısı yaparak "yanaşmalık yapmayın" çağrısında bulundu.

İktidarı Baas rejimine özenmekle suçlayan Bahçeli, 
"99 gün sonra ne olacağını kimse bilemez. Belki Recep Tayip Erdoğan gider, Devlet Bahçeli gelir" dedi.

Bahçeli hafta sonunu Adana'da geçirdi. Adana'nın merkez Karaisalı ilçesinde halka hitap eden Bahçeli, 12 Haziranda yapılacak seçimin millet için dönüm noktası, kavşak ve bir kader anı olduğunu iddia ederek herkesi sandığa gitmeye davet etti.

Demokrasi dışında herhangi bir yolla iktidar değişikliğini düşünme yanlışlığına kimsenin düşmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Millet iradesiyle kim geldiyse, yine millet iradesiyle gönderilmelidir ki onlar artık mağduriyet ve mahzuniyet kılıfına saklanarak milletin vicdanını istismar etmesin. Yüksek bir katılımla sandığa gitmek gerekir. İktidarın değişmesi veya devamına, yüksek katılımla oluşacak iradeyle cevap vermeliyiz. Seçimleri, meşruiyeti tartışılmayacak bir çoğunluğu elde ederek gerçekleştirmeliyiz."

VALİLERE İKTİDARA YANAŞMALIK YAPMAYIN ÇAĞRISI

MHP'nin oylarının sandık hırsızlarınca çalındığını, 1 oyla milletvekilliği, 2 oyla belediye başkanlığı kaybettiklerini iddia eden Bahçeli partililerden sandığa sahip çıkmalarını isterken yetkilileri de uyardı. Bahçeli şunları söyledi:

"Vali, kaymakam ve emniyet mensupları seçimin sağlıklı yapılması için bütün gayretini ortaya koymalı, güvenlik içinde bir seçim sonucu elde etmek bir memleket görevi olarak algılanmalı. Bu sizlerin asli görevlerinizdir. Seçimde devletin valisi, devletin valisi olarak kalmalıdır. İktidara 'yanaşma'lık yapmamalıdır. Emniyet güçlerimiz adil davranmalı, sandığın güvenliğini ele almalıdır. Bütün bunların sorumlusu siyasi iktidardır. Eğer bu seçimde sandıklarda hile olup güvensizlik ortamı ve anarşi meydana gelir, seçimlere gölge düşerse, inanın seçim sonrası Türkiye'nin her tarafında sorunlar artar, her taraf kararır. Türkiye'nin dirliğini ve birliğini hazmedemeyen unsurlar bundan yararlanarak, ülkeyi karmakarışık hale getirir.''

ERDOĞAN YÜCE DİVAN'A GİDECEK

Mevcut iktidarın yorulduğunu, yıprandığını ve tükendiğini savunan Bahçeli, ''Yapılmış olan Anayasa değişikliği reformuyla gizli gündemini harekete geçirerek, kendisinden hesap sorulacağını bildiği ve korktuğu için Anayasa Mahkemesini şekillendirmiş, HSYK'ya yön vermiş ve yandaş insanları yargıya sızdırarak geleceğini garanti altına alıp, 8 yılın hesabından kurtulmaya çalışıyor. Ne yaparsan yap Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Karaisalı'dan, Milli Mücadele'nin soluk aldığı yerden sesleniyorum. Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olursa, Yüce Divan yoluna gideceksin. O yol sana açıktır. İktidar yolu ise Allah'ın izniyle kapalı olacaktır.''

99 GÜN SONRA BELKİ ERDOĞAN GİDER BAHÇELİ GELİR

Bahçeli'nin, Adana Ceyhan'da da temel atma törenine katıldı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada da iktidarı eleştirdi. "99 gün sonra ne olacağını kimse bilemez. Belki Recep Tayip Erdoğan gider, Devlet Bahçeli gelir" diyen Bahçeli şunları söyledi:

"Bu iktidar yıpranmıştır, tükenmiştir, partizanca hareket ediyor, tek adamlığa oynuyor, BAAS rejimine hevesleniyor. Vatan adamlarından devlet memurları olanlar AKP gibi düşünmüyorsa burunlarından getiriyorlar. Bürokrasi benim olsun diyor. Şimdi de heveslenmiş yargı da benim olsun diyor. Benim olsun derken AKP'nin olsun demiyor alayı Recep Tayip Erdoğan'ın olsun diyor.

Şimdi de belediyelere musallat olmuş. İmzasız, isimsiz şikayet mektupları geliyor. Sonra da müfettişlerle ertesi gün başlıyor teftişe. Yıldırmaya çalışıyor. Bunun sonucu hayra işaret değil. Ortadoğu'da 17 yıl zulüm yapan 17 günde gitti. 42 yıldır zulüm yapan can çekişiyor. Milleti öfkelendirmenin anlamı yok."