BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  SEÇİM

Saadet Partisi aday adayları 4 kişiden biri aday

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi aday adayları için komisyon hazır. Saadet Parti aday adayı sayısı 1978 oldu.

Abone ol

Saadet Partisi'ne, genel seçimler öncesi milletvekilliği için bin 978 aday adayının başvurduğu, gelecek hafta kurulacak 9 komisyonun, bu kişiler arasından 550 milletvekili adayını belirleyeceği bildirildi.

Partinin basın biriminden yapılan yazılı açıklamada; milletvekilliği adaylığı için bin 978 kişinin başvurduğu, milletvekili temayül yoklamalarına ise yaklaşık 27 bin teşkilat mensubunun katıldığı belirtildi.

Gelecek hafta 81 ilin üst düzey yöneticilerinden ve aday adaylarından oluşan yaklaşık 4 bin 700 kişinin, milletvekili aday tespit mülakatı için Anadolu'dan Ankara'ya geleceği kaydedilen açıklamada, bu mülakatlara il sorumlusu, il başkanı, il müfettişi, il başkanlık divanı üyeleri, il kadın ve gençlik kolu başkanları, ilçe başkanları ile aday adaylarının katılacağı belirtildi.

Aday adaylarından, Yüksek Seçim Kuruluna verilecek evrakları eksik olanların bu arada evraklarını tamamlayacaklarının altı çizilerek, milletvekili aday tespit mülakatlarının da genel başkan yardımcıları başkanlığında üçer kişiden oluşan 9 komisyon tarafından yapılacağı duyuruldu.

105 KADIN ADAY ADAYI VAR

Aday adaylarından bin lira katkı payı alındığı, engelli aday adaylarından ise katkı payı alınmadığı bildirilen açıklamada, "Kadın aday adayı sayısı 105'tir. Genel Merkez mülakatlarından sonra gerekli görülen illerde anketler yapılacaktır. Her gün kısır kavgalara ve tartışmalara sahne olan Parlamentomuz, seçimlerinden sonra vatandaş nezdinde inşallah yeniden itibar kazanacaktır. TBMM, milletvekillerinin ağız dalaşı yapmadığı, kavga etmediği, milletin kendi meselelerinin konuşulduğu ve gerçekten milletin kendi meclisi haline gelecektir" ifadelerine yer verildi.