BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.390,00
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray'da patlamanın sırrı çözüldü

ABD'yi ayağa kaldıran Beyaz Saray'daki patlamanın sırrı çözüldü. Beyaz Saray'ı alarma geçiren patlama yakınlardaki bir hediyelik eşya dükkanında meydana geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesi, helikopterle Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlanırken büyük bir gürültü duyuldu.

Obama'nın programını yarım saat aksatan patlamanın hediyelik eşya satılan bir stantta çıkan yangından kaynaklandığı öne sürüldü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 'Kanlı Pazar' yürüyüşlerine katılmak üzere Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlandığı sırada duyulan yüksek ses üzerine güvenlik alarmı verildi. Patlama sesine benzediği ifade edilen 'yüksek gürültü'nün ardından Başkan Obama Beyaz Saray'dan bir süre ayrılmadı. Başkan Barack Obama için Beyaz Saray'ın güney bahçesinde başkanlık helikopteri 'Marine One' bekletiliyordu. Ancak gürültü sebebiyle programı 30 dakika kadar aksayan Obama, bir süre sonra zırhlı makam aracıyla yola çıktı. Joint Base Andrews Naval Askeri Havaalanı'na gitti. Obama buradan uçak ile Alabama'ya geçecek.

GAZETECİLER ODAYA KİLİTLENDİ

Gürültünün ardından Obama'yı takip edecek basın mensupları Beyaz Saray'daki basın odasına geri gönderildi ve odanın kapısı kilitlendi. Beyaz Saray'a giriş çıkışlar da durduruldu. Söz konusu gelişmeden birkaç dakika sonra Beyaz Saray yakınlarında hediyelik eşya satılan bir stantta yangın çıktığı görüldü. Yangının görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

1.20150307200233.jpg
Beyaz Saray'dan basın mensuplarına gönderilen e-maillerde gürültünün sebebinin stantta çıkan yangın olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Yapılan araştırmaların ardından durumun normale döndüğü belirtildi. Ayrıca Başkan Obama ve ailesini korumak ile görevli Gizli Servis'in Beyaz Saray yakınlarına park eden bir araç üzerinde inceleme yapması dikkat çekti. 

beyaz-saray.20150307180826.jpg
Olayın ardından Beyaz Saray'ın güneyindeki caddenin trafiğe kapatıldığı bildirildi.

beyaz-saray2.20150307183439.jpg