BIST 10.555
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.477,28
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet il başkanına linç girişimi

Saadet Partisi'nde sular durulmuyor. Olaylı iftar baskınlarından sonra şimdi de il başkanı saldırıya uğradı.

Abone ol

Milli Görüş'ün lideri, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda dün gece karşılamaya giden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, il başkan yardımcıları Muammer Kaynar ve Fahri Şahin ile Özel Kalem Müdürü Ümit Kaya'nın bulunduğu makam aracının 100 kişinin saldırısına uğradığı iddia edildi.

"SERT CİSİMLERLE SALDIRMAYA BAŞMADILAR"


Olay sırasında araçta bulunduğunu söyleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı Muhammet Kayar, olayı şöyle anlattı:

"Biz iz il başkanımızla birlikte Erbakan Hocayı karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı VIP girişine geldiğimizde orada birikmiş bir grubun olduğunu gördük. Emniyet kuvvetleri de vardı. Bunlar önce yolu kapattılar ve aracın ilerlemesini engellediler. Daha sonra aracın kapılarını zorlamaya ve araca tekme ve yumruklar atmaya ve sert cisimlerle saldırmaya başladılar. Daha sonra emniyetin yardımı ile oradan çıktık"

EĞER KAPI AÇILSAYDI

"Eğer kapıyı açmış olsalardı çok ciddi sıkıntı olabilirdi. Yaklaşık 100 kişilik bir grup vardı. Biz 5 kişiydik kendi aracımızda. Tasvip edilmesi mümkün olmayan bir olay. Bizim ilkelerimizle asla bağdaşmıyor. Milli Görüş ilkelerini benimsemiş insanlar bu tip davranışlar sergileyemez. Bu olayları yapanlar yoğunlukla genç insanlar. Bunların bir kısmını sima ve isim olarak tanıyoruz. Ancak içlerinde tanımadıklarımızda var. 11 Temmuz kongresinden sonra farklı görüşler var. Bunlar yönetim anlayışla ilgili. Bu görüşlerden yola çıkarak partimizi bölmek isteyen bazı insanlar var. Bu yapılanlar kötü niyetli insanların amaçlarına hizmet ediyor"

"HOCAMIZLA GÖRÜŞTÜK"

Saldırı konusunu görüşme sırasında Erbakan'a da ilettiklerini belirten Kayar, "Hocamız geldikten sonra kendisiyle başkanlık divanı olarak 1 saate yakın görüştük. Bu olayları, WOW Otel'de gerçekleşen olayı ve 11 Temmuz kongresinden sonra gelişen bazı konuları kendisine aktardık. Hocamız adına bazı insanlar çeşitli olumsuz davranışlarda bulunuyor. Ama hocamız bu davranışlarla ilgisinin olmadığını ve kesinlikle tasvip etmediğini söyledi. Böyle şeyleri asla tasvip etmeyeceğini kesin bir dille ifade etti" diye konuştu.