BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.399,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan kim çark etti sorusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingindeki konuşmasını sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


BOLU-
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını değerlendirdi. Erdoğan’ın diğer illerde yaptığı konuşmalardan çark ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Beni suçluyor. Ama bir sürü şeyden çark etti. Korkudan PKK lafını ağzına bile almadı” eleştirisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır cezaevinin yıkılacağı müjdesini ise, "Diyarbakırlılara Hayırlı olsun. Diyarbakırlar için daha büyük bir cezaevi yapılacak" sözleriyle karşıladı. Kılıçdaroğlu cezaevinin yıkılması yerine müze yapılmasını önerdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu referandum öncesi 65’inci il ziyaretini Bolu’ya yaptı. Miting öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Elindeki bütün silahları aldım ne diyecek. Söyleyecek lafı kalmadı. Beni suçluyor. Ama bir sürü şeyden çark etti. Korkudan PKK lafını ağzına alamadı. Beni eleştiriyor ama ben her yerde konuşuyorum” dedi.

YIKILMASIN MÜZE OLSUN

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasında en dikkat çeken noktalardan biri Diyarbakır cezaevinin kapatılacağı müjdesiydi. Bu kararı olumlu ama yetersiz bulan Kılıçdaroğlu müze yapılmalı önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun sözleri şöyle:
“Diyarbakır cezaevi neden yıkılıyor. Müze olsun. İnsanlar asıldı, işkence gördü orda. İnsanların geçmişte yaşadıklarına saygı göstermek isteniyorsa müze yapsın. Ama ona bile yüreği yetmiyor.”

DİYARBAKIR'A YENİ CEZAEVİ HAYIRLI OLSUN!

Başbakan’ın çok önemsenen Diyarbakır konuşmasından cezaevi müjdesi çıkması Kılıçdaroğlu’nun biraz espriyle karışık tepkisine de neden oldu. Kılıçdaroğlu, “Diyabakır’da cezaevi yeterli değildi. Şimdi daha büyük iyi bir cezaevi yapılacak. Diyarbakır’a hayırlı olsun. Başbakan yeni ve büyük bin cezaevi müjdesi verdi” dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarında cezaevinde yattığını hatırlatmasına da, ”Nerede yattı. Trakya’da değil mi?” sözleriyle, imalı bir yanıt verdi.

DİYARBAKIR’A GİDECEK

Başbakan Erdoğan Diyarbakır konuşmasında hem MHP hem de CHP liderlerini Diyarbakır’a gitmemekle suçlamıştı. Bahçeli gerginlik yaratmamak için gitmeyeceğini açıklarken CHP lideri Kılıçdaroğlu referandum öncesi gitmeye çalışacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Mutlaka Diyarbakır’a gideceğiz. Referandumdan önce gidebilecek miyiz ona da bakacağız” dedi.