BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

S-400 füzelerinin mokapı Antalya'da sergilenecek!

ANTALYA'da, 25-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Eurasia Airshow'da, Türkiye'nin Rusya'dan satın alma anlaşması imzaladığı S-400 füzelerinin mokapı (kopyası) sergilenecek. Dünyada tek olan ve Katar Airways'e ait Airbus A350-1000 uçağı da ilk kez Antalya'da sergilenecek.

Abone ol

Türkiye'de, ilk defa Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek Eurasia Airshow'da, dünya havacılık sektörünün devleri Antalya'da buluşacak. 10 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturması beklenen fuarın Antalya ekonomisine katkısı ise 200 milyon TL'nin üzerinde olacak.

25-29 Nisan tarihleri arasında Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin bulunduğu bölgede 350 bin metrekarelik alanda düzenlenecek Eurasia Airshow'un dünyadaki dört büyük havacılık fuarından biri olacağını belirten Eurasia Airshow'un düzenleyicisi Medyacity CEO'su Hakan Kurt, fuarı himayelerine alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile destek veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

S-400 füze sistemi nedir özellikleri neler?

"S-400 FÜZELERİNİN MOKAPI GELİYOR"

Hakan Kurt, Eurasia Airshow'a, Türkiye'nin Rusya'dan alımı için anlaşmaya vardığı S-400 füzelerinin mokapının da getirileceğini açıkladı. Kurt, "Rusya'dan S-400 füzelerinin alımı anlaşmalarını gerçekleştirdik. Savunma Sanayi Müsteşarımız 2019 tarihinde teslimat tarihini verdi. Biz S-400 füzelerinin mokaplarını Antalya'da ilk kez görmüş olacağız ve dünyaya çok önemli bir PR kaynağı sağlanacak" dedi.

"AIRBUS A350-1000 İLK KEZ ANTALYA'DA GÖRÜLECEK"

Fuarda birçok yenilik ve yeni uçakların da Antalya'da görüleceğini açıklayan Kurt, "Dünyada bir tane olan ve teslim edilmiş Katar Airways'e ait Airbus A350-1000 uçağı Türkiye'ye gelecek. Dünyada tek olan bir uçağı Antalya'da görmüş olacağız" diye konuştu.

S-400'lerin teslimat tarihi belli oldu

30'DAN FAZLA ÜLKEDE TANITIM

Eurasia Airshow'un ilk lansmanının 2016'da Londra'da yapıldığını dile getiren Hakan Kurt, yaklaşık iki yıla yakın bir zamandır Antalya'da başarılı olmak için çalıştıklarını söyledi. Bugüne kadar dünyada 30'dan fazla ülkede tanıtım toplantısı yaptıklarını belirten Kurt, 15 uluslararası fuara da katılarak, dünyaca ünlü airshow'larda Eurasia Airshow ve Antalya'nın tanıtıldığını açıkladı.

Dünyadaki dört büyük airshow'un Dubai, Singapur, Londra ve Paris'te olduğunu anlatan Kurt, bu dört büyük şovun ortak özelliğinin turizm merkezleri olduğunu söyledi. Havacılığın çok elit bir faaliyet, havacılık fuarlarına gelen kitlenin de çok elit olduğuna değinen Hakan Kurt, "Dolayısıyla gittikleri bölgelerde turizm merkezlerini özellikle tercih ediyorlar" dedi.

"NEDEN İSTANBUL DEĞİL?" SORUSU

Bu işe başladıkları süreçte en çok karşılaştıkları sorunun, "Neden İstanbul değil?" olduğunu kaydeden Kurt, "Bunun cevabını hem gururla hem de Antalya adına vermek istiyorum. Antalya hem Türkiye'nin hem de bölgenin turizm lideridir, merkezidir. Biz Eurasia Airshow'u Antalya'ya getirerek, Antalya'nın bu özelliğini dünyaya, özellikle bu kadar elit bir organizasyonla duyurmasına yardımcı olmaya çalıştık" diye konuştu.

100'ÜN ÜZERİNDE ÜLKEDEN 150 BİN ZİYARETÇİ

Airshow'da 100'ün üzerinde ülkeden misafir ağırlanacağını belirten Kurt, Antalya dışından en az 150 bin, toplam 500 bin kayıtlı ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı. Fuara daha uzun bir zaman olmasına rağmen kayıt sayısının 100 bini aştığını söyleyen Kurt, "Antalya'da bildiğim 100 binin üzerinde Rus ikamet ediyor ve en büyük katılım da Rusya'dan. İran ilk kez bir fuara uluslararası düzeyde katılım gösteriyor. İran pazarını dünyaya açmış oluyoruz" dedi.

"BERLİN'İN KÜÇÜK FUARI ANTALYA'YA RAKİP OLDU"

Eurasia Airshow'un karşında olanların da olduğunu kaydeden Hakan Kurt, Berlin'de düzenlenen küçük airshow'un 20 yıldır değiştirmediği tarihini değiştirerek, Antalya'ya rakip olduğunu söyledi. Kurt, "Ama biz hem katılımcı sayımız hem katılımcı ülke sayımız hem de gösterilecek uçak sayımız itibarıyla daha ilk organizasyonumuzda Berlin'i geçmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

150'DEN FAZLA UÇUŞ GÖSTERİSİ

25- 29 Nisan tarihlerine Antalya Havalimanı'nın dış hatlar terminalinin sol tarafında 350 bin metrekarelik alanda 100'ü aşkın slotta 150'den fazla uçuş gösterisi izleneceğini dile getiren Kurt, "Bu, dünya havacılık fuarlarının tamamının daha üzerinde bir rakamdır. Hiçbir dünya havacılık fuarında 150 uçuş gösterisi bulunmamaktadır. Bunu çok net olarak ifade etmek istiyorum" dedi.

TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜ TÜMÜYLE ANTALYA'DA

Hakan Kurt, Türk Hava Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye'de havacılığa dair hangi kuvvet varsa bütün yeteneklerin Antalya'da sergileneceğini söyledi. Hakan Kurt, "Bu platformların her biri Türkiye adına çok kıymetli ve biz özellikle Afrin operasyonundan sonra Türkiye'nin geldiği gücü bir kez daha Eurasia Airshow'da göstermiş olacağız" diye konuştu.

ANTALYA'YA 200 MİLYON TL

Antalya adına organizasyon şirketi olarak kiraladıkları otellerin tamamını doldurduklarını da anlatan Hakan Kurt, "Turizm acentelerimizden de takip ediyoruz, çok yoğun talep var. İstanbul merkezli, Ankara ve Katar ofisleri olan bir şirket olarak Antalya'da yaptığımız çalışmaların tamamını, tedarik edebiliyorsak, tamamını Antalya'dan sağlıyoruz. 30'a yakın şirketle doğrudan çalışıyoruz. Eurasia Airshow Antalya'ya kendi ekosistemi dışında organizasyon olarak bittiğinde 200 milyon TL'nin üzerinde bir bütçe bırakacak" dedi.

100'ÜN ÜZERİNDE YABANCI GAZETECİ

Antalya'da 100'ü aşkın yabancı gazeteciyi de ağırlayacaklarını dile getiren Hakan Kurt, "Çok önemli bir PR değeri gerçekleşmiş olacak Antalya adına. 2018-2022 Airshow planlarımızı Antalya'da tamamladık ve yaptık. Tüm Antalyalıları Airshow'a sahip çıkmaya, bu önemli etkinliği mutlaka ziyaret etmeye, Türkiye'nin ve dünyanın geldiği noktayı görmeye davet ediyoruz. Fuara katılacak uçaklar 22 Nisan'dan itibaren Antalya'ya inmeye başlayacak" diye konuştu.

"ANTALYA BİR DÜNYA ŞEHRİ, MARKA ŞEHİR"

Toplantıda Antalya'nın bir dünya şehri, bir marka şehir olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Bir dünya şehri, marka şehir olmak kolay değil. Bir kere dünya şehri olmak için o şehrin kültürel sanatsal etkinliklerinin yoğun olması gerekiyor. Antalya son birkaç yılda çok önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bu organizasyonları çok büyük bir başarıyla tamamladı. Belki de Antalya'da yapılanlar en başarılısı oldu. G20 Liderler Zirvesi, Expo 2016, NATO Zirvesi, bütün bunlar dünyanın gözlerinin Antalya'nın üzerinde olmasını sağladı ve Antalya bundan marka değeri itibariyle çok büyük fayda sağladı" dedi.