BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rüzgar iki minareyi yıktı

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde gece başlayan şiddetli rüzgar sebebiyle iki minare yıkıldı.

Abone ol Dazkırı İlçesine bağlı Yüreğil kasabasında gece başlayan ve sabaha kadar süren şiddetli rüzgar sebebiyle sabah saatlerinde iki ayrı mahalledeki camilerin minareleri yıkıldı. Yüreğil kasabası Demirel Mahallesi'ndeki Hatipler Camiinin minaresi sabah saatlerinde gürültüyle yıkıldı.

Minare, cami kenarındaki yol üzerine yıkıldı. Yıkılma esnasında elektrik kablolarının kopması üzerine kasabadaki tüm elektrikler kesildi. Olay sırasında yaralanan olmadı.

Olaydan onbeş dakika sonra Fatih Mahallesi'ndeki Eğribucak Camii minaresi de büyük bir gürültüyle yıkıldı. Minare, cami yanında bulunan evin çatısına yıkıldı. Evde büyük çapta maddi hasar oluştu. Kullanılmaz hale gelen evin Mehmet Şentürk isimli vatandaşa ait olduğu ayrıca kendisinin yurtdışında yaşadığı için evin kullanılmadığı öğrenildi.

İki minarenin arka arkaya yıkılmasının ardından Demirel Mahallesindeki Yeşil Camii'nin etrafındaki evler boşaltıldı. Olay yerine gelen İlçe Kaymakamı Metin Demirel incelemelerde bulunarak hata tespit komisyonunun kurulduğunu ve gereken yardımların yapılacağını bildirdi. Demirel, ''En büyük tesellimiz her iki minarenin de arka arkaya yıkılmasıyla olası bir can kaybının ve yaralanmanın olmamasıdır''. dedi.