BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  DÜNYA

Rusya’nın gözü Libya’da

Rusya’nın Cezayir’e IŞİD’in Libya’da giderek artan etkisinden endişe duyduğunu, durumun bu şekilde devam etmesi halinde bu ülkeye de hava saldırısı düzenleyebileceklerini söylediği iddia ediliyor.

Abone ol

El Khabar isimli internet sitesine konuşan üst düzey bir yetkiliye göre Rusya, IŞİD'in Libya'daki faaliyetlerini gözcü uçakları ve ajan uydular ile izlemekte.

Aynı yetkili  “uzun menzilli gözlem uçakları ve Rus askeri uyduları haftalardır Libya'da IŞİD'in kontrolü altında bulunan yerleri gözetliyordu. Gözetlemeler özellikle Libya'nın Mısır'la sınırına yakın olan doğudaki sahil bölgesine odaklanıyordu” açıklamasında bulundu.

Timetürk haber sitesinin haberine göre, aynı kaynak Rusya'nın endişelerini şu şekilde dile getirdi:

“ Rusları endişelendiren dört mesele var: Birincisi IŞİD'in varlığının Akdeniz'deki deniz seferlerini etkilemesi; ikincisi Libya'daki IŞİD unsurları arasında aşırılıkçı Rus Müslümanlar ve Çeçen kökenli insanların bulunması; üçüncüsü Kaddafi'nin elinde bulunan ve sonra yağmalanan yüksek teknolojili Rus silahlarının akıbetinin ne olduğu; ve dördüncüsü Libya'da El Kaide bağlantılı gruplar ve IŞİD tarafından kimyasal silah üretileceği korkusu”.

El Khabar'a konuşan aynı kaynak Rusya'nın Libya'ya askeri müdahelesinin ihtimal dahilinde olmadığını ancak Rusların, tıpkı müdahaleden önce Suriye'yi gözetledikleri gibi şimdi de Libya'yı gözetlediğini söyledi.