BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,48
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Türk ordusuna 'kırmız hat' suçlaması

RUSYA dün ortaya attığı Türkiye Suriye'ye girecek iddiasının ardından yeni ithamlarda bulundu. Bu kez de Türk ordusunun kırmızı hattı tek taraflı bloke ettiğini öne sürdü.

Abone ol

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye'nin, ABD ile imzalanan hava güvenliği anlaşmasına uymayı reddettiğini öne sürdü.

Rusya ve ABD, Ekim 2015'te uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek için bir uçuş güvenliği anlaşması imzalamıştı.

Antonov, "Amerikalılar, bu anlaşmanın içeriği konusunda tüm koalisyon üyelerini bilgilendirmek ve bu anlaşmaya tamamen uymalarını garanti etmekle yükümlüydü. Türkiye'nin Suriye'de bir eylemde bulunması hâlinde bu anlaşmaya tamamen uyması gerekiyordu. Bunun güvencesini ABD'den almıştık" dedi.

‘TÜRK ORDUSU KIRMIZI HATTI TEK TARAFLI BLOKE ETTİ"

"Ancak resmen koalisyonun bir üyesi olan Türkiye ordusu, bu anlaşmaya bağlı olduklarını doğrulamayı reddetti ve bu konunun Dışişleri Bakanlığı'nın yetki alanına girdiğini söyledi" diye devam eden Antonov, şunları vurguladı:

-"Türk ordusu ayrıca 'kırmızı hattı' tek taraflı olarak bloke etti ve acil çağrılarımıza yanıt vermedi. Sonuçta da Türkiye 24 Kasım 2015'te bile bile Rus bombardıman uçağını düşürdü ve bir Rus askerini öldürdü."

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/rusya/20160205/1020672930/rusya-abd-turkiye-ucus-guvenligi-anlasmasi.html#ixzz3zHP29dxp