BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,49
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Obama'ya ilginç benzetme

Rusya Parlementosu üyesi Aleksey Puşkov, twitter sayfasından Türkiyi elektirmekle kalmadı ama

Abone ol

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ABD Başkanı Barack Obama için, "Eski başkan George Bush'un klonu olacak'' eleştirisinde bulundu.Rusya'dan, ABD'ye Suriye konusunda eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Puşkov, Twitter sayfası üzerinden yazdığı mesajda, "Obama Suriye'de, Bush'un Irak'ta yaptığı gibi, karşı konulmaz bir şekilde savaşa gidiyor. Bu savaş Irak'ta olduğu gibi meşru olmayacak. Obama, Bush'un klonu olacak'' ifadesine yer verdi.

NEDEN KULLANSIN?

Suriye yönetiminin Şam'da kimyasal silah kullandığına ihtimal vermediğini belirten Puşkov bir diğer mesajında, "Batı, asıl soruya cevap vermek istemiyor: Neden Esed kimyasal silah kullansın? Askeri müdahaleye neden oluşturmak için mi ?" diye yazdı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Suriye'deki krizin derinleşmesiyle ilgili olarak, ABD'nin "tüm olasılıklar için hazırlanıyor" açıklamasını eleştirerek, Suriye'ye karşı olası bir askeri müdahalenin Cenevre-2 Konferansı'nı sekteye uğratarak, Ortadoğu'daki durumu daha da çıkmaza sürükleyeceğini söylemişti.