BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan kritik PYD açıklaması

Rusya, terör örgütü PYD'nin Suriye toplantısına davet edilmesine ilişkin Türkiye'nin tepkisinin ardından yeni bir açıklama daha yaptı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’de siyasi anlamda genel bir mutabakat sağlamaya yönelik çalışmalara terör örgütü PYD'nin de dahil edilmesinden yana olduklarını belirtti.

Basın toplantısında konuşan Zaharova, Rusya ile ABD’nin Kürtlere yaklaşımındaki farklılıklarına ilişkin bir soru karşısında Rusya’nın, PYD'nin Suriye’de siyasi anlamda genel bir mutabakat sağlamaya yönelik çalışmalara dahil edilmesinden yana olduğunu ifade etti.

"AMACIMIZ SURİYE'Yİ TAM ANLAMIYLA CANLANDIRMAK"

Zaharova “Bunu Suriye’deki etnik, mezhepsel grupları manipüle etmeden, coğrafi amaçlarımıza ulaşmak için onları kullanmadan yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız da Suriye’yi tam anlamıyla yeniden canlandırmak, ülkedeki bu grupların hiçbirinin sürecin dışında hissetmemelerini sağlamak” dedi.

"BATILI PARTNERLERİMİZ ÇABALARIMIZI ENGELLEMEYİ ÇALIŞTI"

Zaharova açıklamalarına şöyle devam etti:

“Rusya’dan yetkililer daha önce de farklı siyasi gruplar ve eğilimler dahil, PYD'nin çeşitli platformlarda gerçekleşen süreçlerde yer alması gerektiğini belirtti. Bu anlamda elimizden geleni yaptık. Batılı partnerlerimiz de sıklıkla çabalarımızı engellemeye çalıştı. Bence aramızdaki en büyük fark bu.”