BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Erdoğan ve ailesi için çirkin suçlama

RUSYA Türkiye ile yaşanan savaş uçağı krizinde tepkinin dozunu kaçırdı. Türkiye'yi IŞİD petrolü satmakla suçlayan Rusya, bugün de savunma bakanlığı aracılığıyla Erdoğan ve ailesi hakkında çirkin ithamlarda bulundu.

Abone ol

RUSYA savaş uçağı krizinde diplomasi adabının ötesinde tepkiler veriyor. Rusya Savunma Bakanlığı bugün IŞİD kaynaklarını açıklayacağını duyurup canlı basın toplantısı yaptı. Toplantıda Savunma Bakan yardımcısı Erdoğan ve ailesini IŞİD petrolünü pazarlamakla itham etti.

Türkiye'nin IŞİD petrolünü aldığı yönündeki iddiaları ilk olarak Putin dile getirmişti. Erdoğan da pazartesi günü bu konuda Putin'e çok ağır bir yanıt verip, "Biz terör örgütleriyle alışveriş yapacak kadar haysiyetsiz değiliz' demişti.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ÇİRKİN İTHAM

Rusya Savunma Bakanlığı bugün IŞİD'in mali kaynaklarını açıklayacağını ilan etti. Belge beklerken savunma bakanlığı iftiralarla dolu bir basın toplantısına imza attı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, “Suriye’den yasadışı şekilde satılan petrolün ana güzergahı Türkiye” dedikten sonra Erdoğan ve ailesini açık bir şekilde suçladı.

ERDOĞAN VE AİLESİ DOĞRUDAN İLİŞKİLİ

Antonov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, Suriye'de IŞİD'in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var" dedi.

Rusya savunma bakanlığı basın toplantısında Türkiye hakkında belgeden çok söze dayalı şu ithamlar dillendirildi;

-IŞİD'in Suriye ve Irak'ta çaldığı petrolün ana tüketicisi Türkiye.

Rusya delil olarak havadan çekilen bir takım fotoğraflar gösterdi. İddiaya göre fotoğraflardaki tırlar Türkiye'ye IŞİD petrolü taşıyor

-Kasım ayında Türkiye sınırı yakınlarında 16 bin 260 adet petrol tankeri görüldü. Tank sürücülerinden bazıları yüzlerini hırsız gibi maskelerle kapatıyordu. Uzaydan çekilen görüntüler, tankların sınırı geçtikten sonra Türkiye’de ilerlemeye devam ettiğini gösterdi.

Rusya Savunma Bakanlığı delil diye harita yayınladı ve petrolün Batman'a taşındığını iddia etti

-Ana petrol sevkiyat rotalarından biri Türkiye sınırı yakınında. Petrol sevkiyat rotası Suriye'nin doğusundan başlayıp Türkiye'ye gidiyor ve Batman'daki bir rafineride sona eriyor.

- Suriye’deki IŞİD militanlarının mali kaynakları ve petrol kamyonlarına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’nın elindeki bilgiler, bakanlığın sitesinde genel erişime hazır olarak yayına sunuldu.

-Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildi.

-Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyar dolardan 1.5 milyar dolara indi.