BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Okullar yarın tatil mi kar yağışı fena bastırdı

Kar yağışı olan illerden okullar tatil mi soruları gelmeye başladı. Ankara, Düzce, Bolu, Yozgat ve Kırıkkale Valiliği'nin henüz kar tatili kararı bulunmuyor.

Abone ol

Kar yağışı beklenenden yoğun oldu peki yarın yani 3 Aralık tarihinde okullar tatil olacak mı? Düzce, Ankara, Bolu, Yozgat , Sivas, Karabük, Zonguldak, Kayseri ve Kırıkkale Valiliği yoğun kar yağışına rağmen henüz okulların tatil olması yönünde bir karar almış değil.

OKULLAR TATİL Mİ? 3 ARALIK İÇİN KAR TATİLİ KARARI ALAN İLLER - TIKLAYIN


Yarın okulların tatil edilme ihtimali gece saatlerinde bu illerdeki hava durumu raporlarına göre şekillenecek.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI OKULLAR TATİL Mİ?

ANKARA'da kar yağışı beklenenden yoğun oldu. Araçlar trafikte kalırken kent kısa sürede ulaşım yönünden aksamalar yaşadı.

Ankara Valiliği henüz okulların yarın tatil olması yönünde bir çalışma yapmış değil. Karın yağmurla birlikte eriyerek etkisini yitirmesi beklendiğinden yarın okulların tatil olması olası görünmüyor.

BOLU KAR YAĞIŞI ULAŞIM AKSIYOR OKULLAR TATİL Mİ?

BOLU ilinde de yoğun kar yağışı ulaşımı aksatıyor. Bolu Dağı D100 karayolunda ulaşım fazlazıyla yavaşlamış durumda.

Bolu Valiliği kenti beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil olması yönünde bir karar almadı.

HAVA DURUMU YOĞUN KAR YAĞIŞI OLAN İLLER

Son hava durumu raporuna göre Kastamonu, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Hakkari, Ardahan, Artvin, Bayburt, Tunceli, Sivas, Malatya, Tokat, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Amasya ve Çankırı illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı yarın yani perşembe günü de devam edecek.

YOZGAT KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Yozgat'ta, gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Yozgat-Sivas karayolu Muslubelen mevkisinde ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma açık kalması için karla mücadele çalışması yürütüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri etkili kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü, kentte kar yağışının iki gün boyunca etkisini sürdüreceğini bildirdi.

KIRIKKALEKAR YAĞIŞI VE FIRTINA

Kentte sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına ve ağaçların altına sığınarak korunmaya çalıştı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de trafiğin yoğun olduğu Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolu ve kavşaklarında görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte kar yağışının aralıklarla 5 Aralık'a kadar devam edeceği bildirildi.

DÜZCE D 100 BOLU DAĞI ULAŞIMI SON DURUM?

Düzce'de D-100 karayolu ve TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde yer alan Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek mevkilerinde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyarıyor.

Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

KARABÜK KAR YAĞIŞI

Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Karabük-Bartın karayolunda kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kış lastiği ve zincir bulunmayan bazı araçların yolda kaldığı güzergahta, Karayolları 153. Şube Şefliği ekipleri kar küreme çalışması yapıyor. Safranbolu ilçesinde de belediye ekiplerince ana yollar ve ara sokaklarda biriken karlar temizleniyor.