BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Başbakan Davutoğlu'na flaş yanıt!

RUSYA Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Davutoğlu'nun Suriye iddiasına yanıt verdi. Yapılan açıklamada iddiaların 'temelsiz' olduğu belirtildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Rusya, Suriye'nin Lazkiye vilayetinde etnik temizlik yapmıyor ve IŞİD'i güçlendirmeye çalışıyor" sözlerine Rusya'dan son dakika açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu suçlamaların "temelsiz" olduğu ifade edildi.

"NATO TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta Musul yakınlarındaki Başika kampına güç takviyesi yapmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Zaharova, "Türkiye uluslararası hukuku ihlâl etti, fakat NATO, konuya tepki göstermedi" diye konuştu.

"YORUMLAMAK İÇİN TUHAF"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Rusya'nın Suriye'de etnik temizlik yapmaya çalıştığı yönündeki açıklamalarına da cevap veren Zaharova, "Ankara'nın liderliği, iddiaya göre Rusya'nın Suriye'de etnik temizlik uyguladığını söylüyor. Bu açıklamalar yorumlamak için tuhaf. Çünkü bunlar, Türkiye liderliğinin hayattan, gerçekten ve bölgede yaşananlardan tamamen koptuğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. Zaharova, "etnik temizlik" açıklamalarının değersiz ve temelsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'da bazı yabancı basın mensuplarına konuşmuş ve Rusya'yı Suriye'nin Lazkiye vilayetinde etnik temizlik yapmaya ve IŞİD'i güçlendirmeye çalışmakla suçlamıştı. Davutoğlu, "Rusya, bölgede etnik temizlik yaparak, Suriye'nin ve kendisinin Lazkiye ve Tartus'taki üslerini korumak istiyor" demişti.