BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Şok istihbarat raporu 400 PKK'lının 50'sinde...

İstihbarat raporlarına göre bölgede 50 teröristte Kanas var. Bu nedenle Sur'un giriş ve çıkışlarına kum torbalarıyla mevzi oluşturuldu.

Abone ol

Diyarbakır Sur'dan dün, üç gün önce yanan Kurşunlu Camii'nin bahçesinde tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışan bir polis keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit olmuştu. İstihbarat raporlarına göre bölgede 50 teröristte Kanas var. Bu nedenle Sur'un giriş ve çıkışlarına kum torbalarıyla mevzi oluşturuldu.

POLİS MEVZİLER OLUŞTURDU

Sur'da güvenlik güçleri operasyonlarını aralıksız olarak sürdürüyor. Polis, dün ağırlıklı olarak PKK'lıların tuzakladığı bombaları imha etmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçeye girişlerin sağlandığı ve yasak olmayan bölgeler dahil polis ekipleri giriş çıkış noktalarına kum torbalarından mevziler oluşturdu. Kontrol noktalarında özel harekat polisleri görevlendirildi. Kontrollü yapılan giriş çıkışlarda ilçeye çöp toplamaya giren Sur Belediyesi'ne ait çöp toplama araçları dahil arandı.

400 PKK'LIDAN 50'SİNDE KANAS VAR

Mardin ve Diyarbakır'da son beş günde üç polis memurunun keskin nişancı tüfeği Kanas ile şehit edilmesinin ardından PKK'nın dağ kadrosu çıktı. Vatan'ın haberine göre şehirlere yerleşen 400 dolayında PKK'lıya içlerinden 70 kişilik bir dağ kadrosu komuta ediyor. Teröristlerin yerleştiği evlerde ise 50 kişilik Kanas kullanan keskin nişancı grubu olduğu belirlendi. Uzun namlulu suikast silahı Kanas'larla polisleri birer gün arayla şehit eden PKK'lıların arasında istihbaratın tespitlerine göre PKK'nın Cudi kampından getirilen dağ kadrosu da bulunuyor. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili soruşturma sürerken önemli bir detay da ortaya çıktı.

PKK İKİ AY ÖNCE SUR'DA 5MAHALLEDE 100'E YAKIN EVİ BOŞALTTIRMIŞ

Sur ilçesinde bulunan 12 mahallenin ağırlıkla 5'ine yerleşen PKK, iki ay önce, beş mahallede sivil insanların yaşadığı 100'e yakın evi boşalttırdı ve Elçi cinayetinden önce örgüt militanları buralara yerleştirildi. Toplamda yaklaşık 400 PKK'lı şehirlere yerleşerek 'tim usulü' hücre evleri oluşturdu. Her timin başına dağdan gelen 70 kişilik kadrodan bir terörist verildi. Ayrıca bu evlerde kullanılmak üzere 50 kadar Kanas kullanabilen terörist getirildi.

TERÖRİSTLERİ KORUDULAR

Emniyet güçlerine karşı düzenlenen hain saldırılarda uzun namlulu silahları kullanan PKK'lılar polisin çatışma halindeki teröristlere müdahalesini de geciktirdi. Teröristler diğer taraftan da yakın bölgedeki polisleri Kanas ile hedef alarak dikkatlerin o bölgeye yönelmesine ve PKK'lı diğer teröristlerin kaçmasına yardımcı oldular.

31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Başta İstanbul olmak üzere birçok ilden sevk edilen çok sayıda özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 8 gün içerisinde şehit olan polis sayısı 2'ye, yaralanan polis sayısı ise 12'ye yükseldi. İlçede 31 terörist öldürüldü.