BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır halkından PKK'ya büyük şok!

PKK, halktan beklediği desteği göremedi. Diyarbakır halkı devlete sahip çıktı. Diyarbakır'da PKK ihbarları yüzde 300 arttı.

Abone ol

Diyarbakır'da ihbarlar yüzde 300 arttı. Onlarca eylem önlendi, binlerce silah, bomba, teçhizat ele geçirildi. Halk ödülü reddederek, ihbarı huzur için yaptıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da ayaklanma çabaları sonuçsuz kaldı. Tüm çabalarına rağmen halkı devlete karşı sokağa çıkarmayı başaramayan PKK, halktan beklediği desteği göremedi. Diyarbakır halkı devlete sahip çıktı. Emniyet ve Jandarmaya ihbar yağdıran vatandaşlar, terör örgütüne yapılan başarılı "nokta" operasyonlarının da mimarı oldu.

VATANDAŞ ÇATIŞMA ORTAMINDAN BIKTI

Son bir ayda yapılan ihbarlarla terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Yüzlerce silah, roketatar, patlayıcı madde, bomba düzeneği, mermi, sağlık malzemesi ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, onlarca terörist tutuklandı. Resmi kaynaklara göre 2014'te gelen ihbar sayısı 2010 iken 2015'te 6 bin 501 oldu. Bu iki rakam arasındaki fark yüzde % 300 gibi inanılmaz bir artışa ulaştı. Vatandaş, ölümlerden ve sürekli bir çatışma ortamından bıkmış durumda.

GÜVENLİK GÜÇLERİ HALKTAN BÜYÜK SAYGI GÖRÜYOR

Yürütülen operasyonlarda özellikle vatandaşların mağdur olmaması için büyük çaba gösteren güvenlik güçleri, bu davranışla da bölge halkından büyük saygı görüyor. Güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde ekmek, su ve gıda malzemelerine vatandaşın kolaylıkla ulaşabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Güvenlik güçleri birçok bölgede ekmek başta olmak üzere yaşamsal gıdaları ücretsiz dağıtıyor.

KALAŞNİKOFLU İKİ KİŞİ

Vatandaşlar ihbarlarla PKK'nın pek çok eylemini de engelledi. Polis İmdat Hattı'nı arayan bir vatandaş, Ofis semtinde biri Kalaşnikoflu iki kişinin binaların arasında durduğunu ihbar etti. İhbarı değerlendiren terörle mücadele ekipleri olay yerinde çalışma başlattı.

BİSMİL'DE İHBAR YAPILDI

Adrese gidildiğinde, tarife uyan iki şahıs takibe alındı. Kısa süre sonra ceketinin altında Kalaşnikof marka silahı gören polisler, herhangi bir girişime bile fırsat vermeden teröristleri kıskıvrak yakaladı. Bismil'de bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, büyük bir facianın önüne geçti. İhbarda bombacının kaldığı adresten kullandığı arabanın plakasına kadar güvenlik güçlerine bildirildi.

TERÖRİST KISKIVRAK YAKALANDI

İhbara göre S.D. isimli teröristin Bismil'de bombalı eylem hazırlığında olduğu anlaşıldı. Eylem hazırlığında olan terörist kıskıvrak ele geçirildi. Savcılık tarafından yapılan sorgunun ardından mahkemeye sevk etti. S.D. isimli terörist çıkarıldığı mahkemece tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARAÇTAN CEPHANE ÇIKTI

Bir başka vatandaş da, PKK´lılara cephane taşıyan aracı ihbar etti. Yapılan aramalarda araçtan adeta cephanelik çıktı. 8 adet RPG-7 Antitank Roketatar mühimmatı, 8 adet Roketatar sevk motoru, 26 adet el bombası, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet av tüfeği, 2 adet kütüklük, 3 bin 500 Kalaşnikof fişeği ve çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi.

PARA ÖDÜLÜNÜ KABUL ETMİYORLAR

Diyarbakır 155 Polis İhbar Hattı'nı arayan yaşlı bir vatandaş, PKK'lıların Yenbişehir'de bir adreste toplanıp eylem planı yapacaklarını söyledi. Bu kişilerin toplanacağı adresi polise verdi. İhbarı alan polis memuru yaşlı adama "Amca verdiğiniz adreste eğer örgütün ele başlarından biri ya da aranan biri çıkarsa size devlet para ödülü verecek" dedi. Bunu duyan yaşlı adam ödülü reddetti.

Yaşlı adam polise "Tövbe de oğlum. Askerimiz, polisimiz ölmesin, artık huzura kavuşalım diye aradım ben. İstemem ben para falan" cevabını verdi.

PARA FELAN İSTEMEM

Polis memuru bu durumda ısrarla yaşlı adamın telefon ve adresini istedi. Yaşlı adam ise "Bak oğlum ben para falan istemem. Ama illa adresimi ve telefonumu istiyorsan veririm ama gelip çayımı içmen için. Başka bir şey için sakın beni arama" dedikten sonra telefonunu ve ev adresini verdi.

Bugüne kadar ihbarda bulunan vatandaşların yüzde 93'ü ödülü reddetti. Vatandaşlar, polise ve askere bir zarar gelmemesini istedi.

CUMHURBAŞKANI: DEVLETİNİZİN YANINDA OLUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce bölge halkına seslenerek, devletin yanında olmalarını istemişti.

Erdoğan, şunları söylemişti: "Bu devlet sizi kendi başınıza bırakmayacak. Sürekli sizinle beraber olacak. Oralarda beraber yatıp, beraber kalkacak. Çünkü sizin huzurunuza kastedenlere karşı güvenliğinizi biz korumak durumundayız. İnancınız namusunuzdur, bizim de namusumuzdur. İnancınıza sahip çıkın. Evladınıza, özgürlüğünüze, yaşama hürriyetinize, seyahat hürriyetinize, ibadet hürriyetinize sahip çıkın. Bu karanlık örgüte karşı devlet yanınızda, siz de devletin yanında yer alın."