BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.427,15
HABER /  DÜNYA

Rusyadan Barzaniye destek

Rusya, Kürt Yönetimi'ne petrol desteği verdi...

Abone ol

Rusya'nın Erbil Konsolosu Vagiv Garayov, bölgesel Kürt yönetiminin yabancı petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaların yasal olduğunu bildirirken, Güney Kore Ulusal Petrol Şirketi, Irak yönetiminin, yaptığı çağrıya rağmen bölgede petrol arama çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduğunu açıkladı.

Bağdat’taki merkezi Irak yönetimi ile Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi arasındaki petrol anlaşması sorunu çözülemezken Irak’taki ‘Nawa Radyosu'na konuşan Rus Konsolos Vagiv Garayov, petrol anlaşmaları konusunda Kürt hükümetine destek verdiğini söyledi. Garayov, Rusya'daki bir petrol şirketinin bölgesel Kürt hükümeti ile petrol anlaşması imzalamasından memnun olduğunu söyledi. Garayov, Kürt hükümetinin petrol anlaşması yapma hakkı bulunduğunu, bu nedenle anlaşma imzaladıklarını bildirirken sürdürdükleri petrol çalışmalarının diğer Rus şirketlerini de cesaretlendireceğini söyledi.

Bu arada, Mesud Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı ‘Kurdistan TV’nin haberine göre, Güney Kore Ulusal Petrol Şirketi, Irak yönetiminin, “Kürt Bölgesindeki petrol arama çalışmalarına son vermezseniz, Güney Kore’ye gönderilen ham petrol’ü keseriz” tehdidini dikkate almadığını ve petrol arama çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi. Şirket ayrıca Irak’ın açıklamasından sonra yürütülen çalışmalara ilişkin değişikliğe gidilmediğini duyurdu. Güney Kore Petrol Şirketi, geçen ay bölgesel Kürt Hükümeti ile imzaladığı sözleşmeyle bölgedeki petrol arama çalışmalarına başlamıştı.