BIST 10.089
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.433,78
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Müslüman arkadaşlık sitesi

Dini bütün biriyle izdivaç yapmak istiyorsanız bu site tam size göre...

Abone ol

Dini bütün bir eşle İslami kurallara uygun bir izdivaç yapmak isteyen, ancak uygun partneri bulamayan Müslüman bekarlar, artık çareyi çöpçatan sitelerinde arıyor. 100 bin üyesi olan ‘singlemuslim.com’ sitesi, bekar kadın-erkek Müslümanları sanal ortamda bir araya getiriyor.

İngiltere’de Adem Yunus isimli bir girişimci tarafından 7 yıl önce kurulan site, ilk zamanlar sadece İngiltere’de yaşayan Müslümanları buluşturuyordu. Zamanla Suudi Arabistan, Mısır, İran, Irak, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İsrail ve ABD gibi birçok ülkeden dindar üyelere sahip oldu.

HEDİYESİ UMRE ZİYARETİ
Ancak, bu çöpçatan sitesinin hedef kitlesi sadece flört etmek isteyen bekar kadın ve erkek Müslümanlar değil. Site, İslam geleneklerine göre evlenmek niyetinde olanlara hizmet veriyor.

Siteye üye olanlar arasında, kız kardeşini görücü usulü evlendirmek isteyen ağabeylerden, yoğun iş temposu nedeniyle evlenemeyen Müslüman kadınlarına kadar geniş bir yelpaze var.

Site aracılığıyla tanışıp evlenen ya da evlenmeye hazırlanan çiftler, hikayelerini diğer üyelerle paylaşıyor. Bu hikayeler arasından seçilen çiftlere ‘singlemuslim.com’ tarafından umre ziyareti hediye ediliyor.

Site sloganı ise ‘Hep hatırla, Allah en iyisini bilir’...