BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,63
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da kritik toplantı! Çavuşoğlu'ndan suikast mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla kritik bir toplantı gerçekleştiriyor. Çavuşoğlu toplantının başında büyükelçi suikastı için kritik mesajlar verdi. Bir Rus diplomat gözyaşlarını tutamadı.

Abone ol

Türkiye, Rusya, İran Dışişleri Bakanları Moskova'da bir araya geldi.

Halep için bir araya gelen bakanların gerçekleştirdiği toplantıda dün akşam Ankara'da düzenlenen büyükelçi suikastı da gündeme geliyor. Toplantıdaki açıklamalardan satır başları şöyle:

TÜRK HALKI BU OLAYDAN ÖTÜRÜ ÇOK ÜZGÜN

Dün Cumhurbaşkanlarımız ve bizler görüştük. Şunu bilmenizi isterim, dünkü olaydan dolayı en az Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da üzgündür. Bu saldırının amacı iki ülkenin katettiği yolu yok etmektir Rusya ve Türkiye bunun farkında ve buna asla izin verilmeyecek.

SALDIRININ ARKASINDA KİMLER VAR ORTAYA ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Bu alçak terör saldırısının arkasında kimler var ortaya çıkarmak zorundayız, bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddütsüz kabul etti ve uzmanlarınız Türkiye'ye gidiyor.

Çavuşoğlu konuşurken gözyaşlarını tutamadı

HESABI MUTLAKA SORULACAK

Bu saldırının hesabı mutlaka sorulacak. Büyükelçimizin adını hem Ankara'da hem kalbimizde yaşatacağız. Büyükelçilik sokağının adı Karlov olacak. Bir kez daha sizlere ve Rus halkına baş sağlığı diliyoruz.

TÜRKİYE VE RUSYA TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Türkiye ve Rusya son dönemde işbirliği yaparsa neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Biz bu işbirliğini hem Suriye için hem de diğer alanlar için devam ettireceğiz. Böyle zor bir günde bile bir arada olmamızın anlamı budur.