BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  DÜNYA

Rusya ve İran bile kabul etti

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını İran ve Rusya'nın kabul ettiğini söyledi.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına karşı atılacak adım konusunda nihai karara varmadığını söyledi.

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının inkar edilemez olduğunu ifade eden Carney, “Rusya ve İran bile kimyasal silah kullanıldığı sonucuna vardı" ifadesini kullandı.

Videolarda kimyasal silah kullanıldığının kendi gözleriyle gördüklerini vurgulayan Carney, bu kanıtların ABD’nin dışında uluslararası organizasyonlardan ve sahadaki tanıklardan geldiğini belirtti.

Basını bilgilendirme toplantısında soruları cevaplayan Beyaz Saray Sözcüsü, yaşanan olaylara yanıt verme konusunda müttefik ülkeler ve ABD Kongresi ile görüşmelere devam ettiklerini kaydetti. Carney, bu sürecin ne kadar süreceği ile ilgili ise net bir ifade kullanmadı. Suriyede yaşanan olaylarda rastgele masum kadın ve çocukların öldürülmesini alçakça bir durum olduğunu vurgulayan Carney, "Bu uluslararası kuralların açık ihalalidir ve ihlalelere cevap verilmesi ABD ve uluslararası toplumun ciddi biçimde çıkarıdır” diye konuştu.

BM ekiplerine keskin nişancılar tarafından ateş açılmasını kınayan Beyaz Saray Sözcüsü, BM ekiplerinin terk etmesi sonrasında bölgenin tekrar bombalandığını, bunun da rejime olan güvenirliliği azalttığını kaydetti.