BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rusya Türkiye’den açıklama bekliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Reyhanlı saldırısı kapsamında El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi’ne yönelik operasyonla...

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Reyhanlı saldırısı kapsamında El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi’ne yönelik operasyonlarda ele geçirilen sarin gazıyla ilgili Türk makamlarından açıklama beklediklerini söyledi.
Adana Emniyet Müdürlüğü’nün, Reyhanlı katliamının ardından başlattığı El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılara ait adreslerde 2 kilogram da sarin gazı ele geçirilmişti. Olayla ilgili olarak 12 şüpheliden 7’si tutuklanmış, 5’i serbest bırakılmıştı.
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Türk yetkililerin konuyu araştırarak, detayları açığa çıkarmalarını istedi. Lavrov, "Türk meslektaşlarımızdan soruşturmanın sonuçlarına ilişkin hızlı ve kapsamlı bir şekilde açıklama yapmasını bekliyoruz. Durum çok ciddi. Sürekli kimyasal silahlarla ilgili konuşanlar ilginç oyunlar oynamaya devam ediyor. Konuyla ilgili tüm detayların soruşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç ise, dün yaptığı açıklamada, konuya ilişkin Türk medyasında çıkan haberleri çok yakından takip ettiklerini belirterek, "Rusya, kimyasal silah kullanımının kesinlikle kabul edilemez olduğuna inanıyor" dedi.
(İHA)