BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a polisi çek çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin Taksim’den çekilmesini istedi.<...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin Taksim’den çekilmesini istedi.
TBMM basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Taksim Gezi Parkı’nda iki gündür devam eden eylemlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Taksim Gezi Parkı’na sahip çıkanların büyük bir eylem gerçekleştirdiğini belirten Hamzaçebi, eylemlerin İstanbul’a, Türkiye’de yeşile, çevreye sahip çıkan tüm toplumun sesi olduğunu söyledi. Taksim Gezi Parkı’nın İstanbul’un kentsel kimliğinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Hamzaçebi, Topçu Kışlası’nın orijinal haline getirilebilmesi için bölgedeki otellerin yıkılması gerektiğini ileri sürdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın niyetinin tarihi eseri ihya ederek onu kente kazandırmak olmadığını öne süren Hamzaçebi, “Hedefi, oradan birilerinin rant elde etmesidir. Başbakan’ın bakış açısı şehircilik değildir. Sayın Başbakan’ın şehircilik ufku, alışveriş merkezleriyle, rezidanslarla, kulelerle, villalarla sınırlıdır, İstanbul’un felsefi ruhu yoktur. Onun bütün anlayışına sinen rantın kendisidir. Tarihte Hz. Lut vardır. Lut’un kavmi bulduğu her tepeye yüksek yere kendilerini ebedi kılacak yapılar yapıyordu. Sonra o kavim yok olup gitti. Şimdi Sayın Başbakan da bulunduğu her boş arsaya rezidans, gökdelen, alışveriş merkezi yapmakla meşgul. Başka bir ufku yok. İstanbul ufku yok. Tarihte nasıl Lut’un kavmi yok olup gittiyse sayın Başbakan ve ekibi de yok olup gidecektir. Şimdi yağma ve çapul günlerindeyiz. Bu anlayışla İstanbul’a yaklaşan hükümet anlayışı vardır” diye konuştu.
“Başbakan, dumansız hava sahasından söz ediyor ama Taksim, biber gazı dumanı altında” diyen Hamzaçebi, “Bu hükümet biber gazı hükümet olmuştur. Neredeyse üç kişi bir araya gelse, bir şey konuşuyor olsa, seslerini hükümet duyurmak istese orada ellerinde biber gazı olan güvenlik güçlerini görüyoruz. Sayın Başbakan’a çağrıda bulunuyorum; güvenlik güçlerini Taksim’den çek. O insanlara müdahale etme” diye konuştu.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın TÜSİAD’ın dün gerçekleştirilen toplantısında alkol düzenlemesiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamaları doğru” dedi.
(İHA)